Ludovic Orban: Guvernul va aloca, în acest an, încă 25 de milioane din Fondul de rezervă pentru construcția Aeroportului Internațional Brașov (VIDEO)

Ludovic Orban: Guvernul va aloca, în acest an, încă 25 de milioane din Fondul de rezervă pentru construcția Aeroportului Internațional Brașov (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a vizitat, joi, șantierul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, proiect pentru care prim-ministrul a promis că Guvernul va aloca în acest an 25 de milioane din Fondul de rezervă. În acest context, șeful Executivului a vorbit și despre obiectivele de investiții avute în vedere în județul Brașov, printre care se numără spitalul modular ATI pentru pacienții cu COVID-19, amenajat în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență, noua Sală Polivalentă, precum și proiectul de reabilitare și modernizare a drumului Valea Doftanei – Brădet, care să reprezinte o variantă alternativă la DN1 care să facă legătura între Ploiești și Brașov.

Ludovic Orban, în vizită pe șantierulAeroportului Internațional Brașov – Ghimbav

”Printre obiectivele de investiții pe care le analizăm se află și aeroportul Brașov, o investiție extrem de importantă pentru dezvoltarea județului Brașov și a județelor din vecinătate. Lucrările se desfășoară într-un ritm susținut, progresul este evident față de vizita anterioară. Aeroportul este finanțat de Consiliul Județean, de Primărie și de Guvern. În plus față de cele 50 de milioane alocate prin Legea bugetului de stat pentru acest obiectiv de investiții, Guvernul va mai aloca, în cursul acestui an, încă 25 de milioane din Fondul de rezervă și anul viitor vom veni cu sumele necesare, în completarea resurselor de care dispun autoritățile locale, astfel încât să încât să fim siguri că această investiție este finalizată cât mai repede”, adeclarat Ludovic Orban.

Orban, despre spitalul modular ATI amplasat în curtea Spitalului Județean de Urgență Brașov: „Poate primi pacienți”

Referindu-se la obiectivele de investiții pe care Guvernul le are în vedere în Brașov, premierul a vorbit despre spitalul modular ATI pentru pacienții cu COVID-19, unde există 16 paturi de ATI pentru pacienți care au nevoie de intubare.

”Am venit să inaugurăm secția modulară realizată de Consiliul Județean, în curtea Spitalului Județean, după un proiect făcut de Asociația Dăruiește Viață. Înzestrarea a fost făcută cu susținerea Departamentului pentru Situații de Urgență și Ministerului Sănătății. Această secție modulară va putea primi pacienți: 16 locuri sunt pentru cei care sunt în terapie intensivă și au nevoie de intubare. De asemenea, sunt locuri prevăzute pentru pacienți care sunt într-o situație intermediară și necesită tratare în secție de ATI.

De asemenea, am discutat despre proiectul Sălii Polivalente, care este inițiat de Primăria Muncipiului Brașov. A fost transmisă documentația tehnico-economică la Compania Națională de Investiții. Documentația este în curs de avizare”, a mai spus Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Orban: Sistemul de sănătate din România are nevoie de investiții masive

Amintim, în acest context, că premierul afirma recent, într-o vizită la Arad, că România poate beneficia de fonduri de peste 4 miliarde de euro pentru investiții în sănătate.

„În ceea ce ne privește pe noi la nivel de Guvern, am înțeles foarte clar că sistemul de sănătate din România are nevoie de investiții masive. Investiții care trebuie să crească capacitatea sistemului de a lupta contra diferitelor situații critice care să îmbunătățească calitatea serviciilor care sunt furnizate către cetățeni, care să îmbunătățească caăacitatea instituțională a fiecărei entități care este parte a sistemului de sănătate, de a face față diferitelor situații cu care ne putem confrunta. Atât pe bugetul multi anual 2021 – 2027 avem alocări extrem de mari, atât spre zona de sănătate cât și pe ceea ce se numește Planul de reziliență și recuperare. Este facilitatea de finanțare prin credite sau prin granturi de la nivelul Comisiei Europene care este pusă la dispoziția statelor europene și de care România va beneficia, este o finanțare de peste 30 de miliarde de euro, pe lângă miliardele de care beneficiem în cadrul bugetului UE 2021 – 2027. Vreau să vă spun că și aici vom solicita alocarea de sume impresionante. Vom avea fonduri europene de peste 4 miliarde de euro, care vor fi destinate infestițiilor în sănătate. Toate instituțiile din sistemul de sănătate trebuie să fie pregătite, să genereze proiecte pentru a putea absorbi aceste fonduri europene care vor fi extrem de mari”, a declarat Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`