Percheziţii în Argeș la tineri bănuiți de fals informatic: Au jucat poker online folosind identitățile altor persoane

Percheziţii în Argeș la tineri bănuiți de fals informatic: Au jucat poker online folosind identitățile altor persoane

Mai multe percheziții au fost efectuate miercuri în județul Argeș de către poliţiştii brigăzii de combatere a criminalității organizate la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi obţinut câştiguri ilicite prin crearea de conturi online cu datele de identitate a 15 persoane.

Omanii legii au efectuat șapte percheziţii domiciliare, în Piteşti şi Mioveni, la persoane bănuite de fals informatic.

Anchetatorii bănuiesc că în perioada mai-noiembrie 2016, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 31 de ani, ar fi creat conturi pe o platformă online, folosind datele de identitate a 15 persoane, în numele cărora ar fi realizat activităţi de jocuri de noroc, obţinând, astfel, câştiguri ilicite.

Ulterior, victimele au fost înştiinţate de ANAF cu privire la faptul că, în cursul anului 2016, au obţinut câştiguri din jocuri de noroc, pentru care trebuie să plătească impozit.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe telefoane mobile, laptopuri, suporturi de memorie şi cartele telefonice, iar patru persoane vor fi conduse pentru audieri la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti.

Alte percheziții desfășurate în țară

Autoritățile desfășoară, miercuri, percheziții domiciliare în mai multe județe ale țării, în cazuri de evaziune fiscală sau la persoane bănuite de înșelăciune. Cel mai mare prejudiciu este de peste 3.700.000 de lei. Potrivit Poliției Române, autoritățile au descins miercuri în județele Galați, Brașov, Covasna și Alba.

În județul Galați, polițiștii efectuează 2 percheziții la locuințele unor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 3.700.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Mai exact, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 2 percheziții domiciliare, în județul Galați, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`