Percheziții în mai multe județe din țară: Prejudiciu de peste 3.700.000 de lei, prin evaziune fiscală, în Galați

Percheziții în mai multe județe din țară: Prejudiciu de peste 3.700.000 de lei, prin evaziune fiscală, în Galați

Autoritățile desfășoară, miercuri, percheziții domiciliare în mai multe județe ale țării, în cazuri de evaziune fiscală sau la persoane bănuite de înșelăciune. Cel mai mare prejudiciu este de peste 3.700.000 de lei.

Percheziții în mai multe județe din țară

Potrivit Poliției Române, autoritățile au descins miercuri în județele Galați, Brașov, Covasna și Alba.

Galați

În județul Galați, polițiștii efectuează 2 percheziții la locuințele unor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 3.700.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Mai exact, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 2 percheziții domiciliare, în județul Galați, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

”În cauză există suspiciunea că, în perioada septembrie 2016 – ianuarie 2019, reprezentanții unei societăți comerciale nu ar fi evidențiat în actele contabile ale societății și în declarațiile depuse la organele fiscale o parte din veniturile realizate”, potrivit unui comunicat al IGPR.

Totodată, aceștia sunt bănuiți că ar fi evidențiat în documentele fiscale cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, respectiv achiziții fictive de bunuri și servicii, cauzând bugetului de stat un prejudiciu total de 3.734.064 de lei.

Brașov și Covasna

Tot miercuri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează 13 percheziții la domiciliile și sediile de lucru ale unor societăți comerciale din județele Brașov și Covasna, într-un dosar penal ce are ca obiect de cercetare săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Potrivit cercetărilor, mai multe societăți comerciale ar fi înregistrat în evidentele contabile cheltuieli fictive, reprezentând facturi fiscale de achiziție componente auto, prejudiciul creat bugetului de stat fiind de 1.200.000 de lei.

”În urma perchezițiilor vor fi ridicate documente financiar- contabile și alte mijloace de probă și vor fi conduse la audieri 10 persoane”, conform unui comunicat.

Alba

Și în județul Alba au loc percheziții. Poliţiştii efectuează 17 percheziţii la persoane bănuite că ar fi comandat, prin internet, bunuri în valoare de peste 60.000 de lei, pe care nu le-au mai plătit.

Mai precis, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, efectuează 17 percheziţii, toate în județul Alba, în comunele Șona, Jidvei și în municipiul Blaj, la persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune.

”Din cercetări a rezultat că, în perioada decembrie 2019 – iulie 2020, 16 persoane ar fi efectuat 174 de comenzi on-line, pentru a achiziționa diverse bunuri (electrocasnice, bunuri de uz casnic, mobilier, obiecte vestimentare, triciclete, etc.), selectând, ca și modalitate de plată, „ordin de plată”, fără ca aceasta să mai fie efectuată în termenul de 15 zile de la validarea comenzii”, potrivit autorităților.

Ulterior, la ridicarea coletelor, de la firmele de curierat, persoanele vizate de anchetă ar fi folosit date și identități false sau ale unor persoane care nu aveau nicio legătură cu comenzile și ar fi evitat ca acestea să le fie livrate la domiciliu, stabilind, telefonic, cu curierul, alte locuri de întâlnire.

În caz, r fi fost înșelate peste 70 de societăți, care comercializează bunuri on-line, cu sume cuprinse între 1.000 și 20.000 de lei, prejudiciul total fiind de peste 60.000 de lei.

”Totodată, în urma investigațiilor, polițiștii au constatat că alte două persoane ar fi instigat sau sprijinit persoanele vizate de anchetă, la săvârșirea faptelor de înșelăciune”, menționează sursa.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`