Sora lui Kim Jong-un va prelua Coreea de Nord? Dictatorul ar fi în comă, iar Kim Yo-jong ocupă tot mai multe funcţie-cheie

Sora lui Kim Jong-un va prelua Coreea de Nord? Dictatorul ar fi în comă, iar Kim Yo-jong ocupă tot mai multe funcţie-cheie

Potrivit experţilor militari şi specialiștilor în politică internaţională, Kim Yo-jong (32 de ani), sora dictatorului nord-coreean, ar putea deveni un dictator și mai de temut decât fratele său, notează New York Post.

Afirmația vine în contextul în care aceasta preia, în ultima vreme, tot mai multe atribuţii în regimul nord-coreean, pe fondul suspiciunilor că fratele său s-ar afla în comă, iar fotografiile cu apariţiile sale publice sunt trucate.

Săptămâna trecută, serviciile sud-coreene de informaţii informau Parlamentul de la Seul că dictatorul de la Phenian a delegat o mare parte din atribuţiile sale colaboratorilor săi apropiaţi, în principal surorii sale mai mici, Kim Yo-jong.

Sora lui Kim Jong-un ar putea prelua Coreea de Nord

Cu toate acestea, ministrul sud-coreean al apărării susține că sora mai mică a lui Kim Jong-un nu este succesorul său oficial, deşi i s-a delegat o mare parte a puterii.

Recent, aceasta ar fi preluat conducerea Departamentului de Ghidaj şi Organizare (OGD), o agenţie a partidului care se ocupă de propagandă, structurile organizatorice ale partidului şi numirile politice.

„Nu am văzut nicio dovadă, niciun indiciu al modului în care ar putea guverna, dar pot să speculez – având în vedere reputaţia şi istoria familiei – că va conduce cu o mână de fier. Cred că trebuie să presupunem că succesorii sunt tot mai răi”, a apreciat și colonelul american în rezervă David Maxwell, potrivit sursei citate.

Și Sung-Yoon Lee, profesor de diplomaţie şi drept la Universitatea Tufts, întărește ideea:

„Totodată, e cert că a fost creat un plan de urgenţă încă de la începutul lui martie astfel încât să fie sporit capitalul de imagine al lui Kim Yo Jong, iar aceasta să preia frâiele puterii – în cazul că Kim Jong-un ar ajunge în incapacitatea de a conduce ţara”, a declarat expertul, punctând că, dacă ea ajunge la putere, regimul în sine cere ca „să fie nemiloasă, mai ales în primii ani”.

„Pentru a -şi construi credibilitate şi valoare, şi a câştiga respect, calea nu este să fie binevoitoare, ci să se poarte ca un dictator crud în faţa populaţiei sale şi să prezinte ca o ameninţare nucleară credibilă pentru SUA. Ea se poate dovedi mai feroce şi mai tiranică decât fratele, tatăl sau bunicul său”, a mai spus Sung-Yoon Lee.

Kim Jong Un ar fi în comă, iar aparițiile sale publice ar fi trucate

„ Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, este în comă, iar decizia de a delega o parte din puterea sa pentru asistenții săi este o dovadă”, susține un fost diplomat din Coreea de Sud.

Jang Sung-min, care l-a servit pe Kim Dae-jung ca secretar de afaceri politice și ca șef al biroului de monitorizare a afacerilor de stat, a insistat că Kim Jong-un se află în comă, scrie koreaherald.com.

Mai mult, acesta susține că niciun lider din Coreea de Nord nu ar încredința niciuna dintre autoritățile sale unei alte persoane, decât dacă ar fi prea bolnav pentru a guverna sau a fost înlăturat printr-o lovitură de stat, declarând că liderul Kim Jong-un este într-o stare medicală gravă și nu poate să-și exercite atribuțiile.

De asemenea, Jang mai afirmă că toate fotografiile cu liderul de pa Phenian, lansate în ultimele luni, au fost false.

Kim Jong-Un, în stare vegetativă?

Kim Jong-Un a ratat, pe 15 aprilie, sărbătorirea zilei de naștere a bunicului său. Acesta este unul dintre cele mai mari evenimente ale anului, marcând nașterea fondatorului națiunii.

Dictatorul nu a ratat-o ​​niciodată și părea foarte puțin probabil ca el să aleagă pur și simplu să nu se prezinte.

Inevitabil, absența lui, care nu este ușor de justificat, a determinat speculații și zvonuri.

Astfel, încă din luna aprilie, mass-media din Japonia relatează că liderul nord-coreean, Kim Jong-un, este „în stare vegetativă” în urma unei operaţii cardiovasculare eşuate, cauzate de „fumatul excesiv, obezitate și suprasolicitare”.

Revista japoneză Shukan Gendai a raportat că liderul s-a prăbușit în timpul unei vizite într-o zonă rurală, necesitând o procedură de stent în urma incidentului.

Revista a detaliat ulterior modul în care chirurgul responsabil cu operația lui Kim nu obișnuia să se ocupe de pacienți obezi și era prea nervos în timpul operației, ceea ce duce la întârzieri care l-au lăsat pe Kim într-o „stare vegetativă”.

Astfel, potrivit presei japoneze, starea de sănătate a liderului nord-coreean ar putea fi mai gravă decât precizează rapoartele oficiale ale Coreei de Nord.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:17 - O grădină zoologică din Finlanda va returna doi urși panda uriași Chinei, din cauza inflației
00:13 - „O veveriţă are mai multe drepturi decât o fată în Afganistanul de astăzi”. Discursul ținut de Meryl Streep, cu ocazia Adunării Generale a ONU
23:57 - Cele mai bune ceaiuri pentru un somn odihnitor. Ce alte beneficii au
23:49 - Accident grav în Caraș-Severin. Un bărbat a murit după o coliziune frontală între două mașini
23:26 - Rareș Bogdan: Ciolacu minte pentru că îi este frică de baronii PSD care l-au luat captiv. PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România
23:14 - Mihai Daraban (CCIR): Cel mai bun sondaj de opinie în rândul consumatorului este cifra de la import. INS ar trebui să fie mult mai deschis pieței (VIDEO)
23:10 - Patru bărbați suspectați că ar fi distribuit ilegal conținut pe internet au fost duși la audieri. Ar fi piratat transmisiuni ale posturilor de televiziune și alte platformelor de streaming
23:02 - O femeie din Bistrița-Năsăud a fost tâlhărită și aruncată din mașină de către șoferul care o luase la ocazie. Bărbatul a fost prins de polițiști
22:49 - Mihai Daraban (CCIR): Un brand românesc cu valoare adăugată mare nu prea avem. Acesta este păcatul țărilor foste comuniste, care dintr-o anumită relaxare au devenit subcontractori la marile concerne vest-europene (VIDEO)
22:39 - Cum poți să începi să economisești bani în fiecare lună fără să renunți la lucrurile care îți plac