Donald Trump, avertisment asupra riscului fraudării alegerilor în deschiderea Convenţiei Naţionale Republicane: Se folosesc de coronavirus (VIDEO)

Donald Trump, avertisment asupra riscului fraudării alegerilor în deschiderea Convenţiei Naţionale Republicane: Se folosesc de coronavirus (VIDEO)
foto: Hepta.ro / Bestimage / WALTER / BESTIMAGE

Preşedintele Donald Trump a avertizat luni în intervenţia din prima zi a Convenţiei Naţionale Republicane, după ce a fost învestit oficial drept candidat al Partidului Republican la alegerile prezidenţiale, că fără dovezi că s-ar putea confrunta cu ”alegeri măsluite” în noiembrie.

Donald Trump, despre democrați: „Ceea ce fac este să folosească COVID pentru a fura alegerile”

Trump a dat tonul când s-a adresat delegaților din Charlotte, Carolina de Nord, după ce și-a asigurat oficial nominalizarea pentru un alt mandat și a susținut fără dovezi că democrații încearcă să fure alegerile.

Președintele și-a repetat afirmația că votul prin poștă, care este de așteptat să fie mult mai frecvent în timpul pandemiei, va duce la o fraudă largă.

Pe de altă parte, experții independenți în securitate electorală spun că frauda alegătorilor este extraordinar de rară în Statele Unite.

Așa cum a făcut-o în repetate rânduri, scrie Reuters, Trump a descris răspunsul statelor la pandemia de COVID-19 în termeni extrem de partizani, calificând măsurile de carantinare şi alte măsuri recomandate de responsabili din domeniul sanitar drept încercări de a influenţa votul din noiembrie.

”Ceea ce fac este să folosească COVID pentru a fura alegerile”, a spus Trump, adăugând că ”Folosesc COVID pentru a frauda poporul american, toţi oamenii noştri, şi a-i lipsi de o alegere corectă şi liberă”.

În timpul programului de premieră, partidul a difuzat un videoclip laudându-l pe Trump pentru că ar fi tratat pandemia, după ce democrații au petrecut o mare parte din convenția lor atacând administrația sa pentru un răspuns inegal, potrivit sursei citate.

Însă, în timpul a două apariții preînregistrate la Casa Albă, în care Trump a vorbit cu muncitori, niciunul dintre participanți nu a purtat măști, care au devenit un punct de vedere partizan, în ciuda recomandărilor epidemiologilor, pentru că măștile pot încetini răspândirea bolii.

Donald Trump, avertisment asupra riscului fraudării alegerilor în deschiderea Convenţiei Naţionale Republicane: Se folosesc de coronavirus (VIDEO)

Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii

Reamintim că Joe Biden a fost desemnat candidat al democraților pentru președinția SUA.

Acesta a afirmat că ar fi de acord să închidă din nou ţara, dacă oamenii de ştiinţă ar recomanda acest lucru pentru a combate criza declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

„Aş închide. I-aş asculta de oamenii de ştiinţă”, a spus Biden.

Decizia fără precedent din această primăvară de a închide întreprinderile, unitățile de învățământ şi bisericile pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului a avut repercursiuni asupra vieţii cotidiene a americanilor.

Cu toate acestea, preşedintele american, Donald Trump, a insistat ca şcolile, bisericile şi întreprinderile să se redeschidă pentru ca economia să se mişte din nou.

Joe Biden este de părere că această măsură a fost „greşeala fatală” a administraţiei Trump în lupta împotriva noului virus ucigaș, care a infectat 5,6 milioane de americani şi a ucis peste 175.000 de oameni.

„Voi fi pregătit să fac tot ce trebuie pentru a salva vieţi, deoarece nu putem face ca ţara să se mişte, până nu vom controla virusul”, a declarat Joe Biden.

Candidatul la prezidențiale a mai spus că problema noului virus SARS-CoV-2 va fi prioritatea sa în cazul în care va fi ales.

„În calitate de preşedinte, primul pas pe care îl voi face va fi controlul asupra virusului care a stricat atâtea vieţi”, a mai spus Biden.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`