Ludovic Orban anunță când se redeschid restaurantele

Ludovic Orban anunță când se redeschid restaurantele
Foto: Inquam Photos / George Calin

Ludovic Orban recunoaște că Guvernul se află în discuții despre posibilitatea redeschiderii restaurantelor, întrucât situaţia în care acestea ar rămâne închise ar afecta şi mai mult activitatea hotelurilor. Iar acest lucru ar fi posibil de la 1 septembrie.

Când se redeschid restaurantele

Premierul a anunțat că se va lua cât de curând o decizie, iar oamenii ar putea să se întoarcă în restaurante.„Dezbatem în cursul acestei săptămâni, am solicitat punctul de vedere al specialiştilor, să vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandări, intenţia mea e în cursul acestei săptămâni să luăm o decizie cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival şi va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, spre exemplu, să poată servi masa pe terasă. Riscăm să afectăm suplimentar hotelurile în cazul în care nu oferim condiţii de servire a mesei. De asemenea, analizăm şi posibilitatea reluării vieţii culturale în spaţii închise”, a declarat Ludovic Orban luni, la Digi 24.

Orban a arătat că, în ceea ce priveşte redeschiderea restaurantelor, aceasta va avea loc „cel mai probabil de la 1 septembrie, în anumite condiţii”.

Când se va relua activitatea în teatre

În ceea ce privește reluarea activității în teatre, cinematografeși instituții de cultură, premierul a anunțat că se ia în calcul și acest lucru, dar cu„un set de condiţii”. „Cred că aici important e, probabil la sălile de spectacol, să ai în jurul tău câte un scaun liber”, a arătat premierul.

Reluarea evenimentelor sportive

Și evenimentele sportive au avut de suferit în această perioadă, iar premierul a arătat că situaţia este una „complicată” pentru că pericolul la meciuri este faptul că galeriile sunt „foarte greu de controlat”. „Cântă, scandează, nu or să stea cu măşti pe figură, vă daţi seama. Şi galeriile sunt greu de controlat, e foarte complicat să asiguri respectarea regulilor în galerii, plus că e riscul foarte mare”, a afirmat Orban.

Acesta a precizat că „dacă într-o localitate nu e niciun caz se poate ajunge la deschiderea competiţiilor sportive cu public”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`