Alegeri locale 2020. Lista candidaților-surpiză la alegerile de anul acesta: Traian Băsescu, în top

Alegeri locale 2020. Lista candidaților-surpiză la alegerile de anul acesta: Traian Băsescu, în top

Alegerile locale din acest an, care trebuiau să aibă loc în primăvară, au fost amânate până pe data de 27 septembrie, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Între timp nume sonore din politica românească și nu numai s-au înscris în cursa electorală.

Oficial campania electorală începe abia pe data de 28 august, însă în toate localitățile din România a început deja bătălia afișelor.

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că în data de 29 iulie 2020 începe perioada electorală aferentă alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020. Campania electorala incepe la data de 28 August 2020”, a transmis instituţia, potrivit News.ro.

Lista candidaților-surpriză la alegerile locale din 2020

Și în acest an electoral, oferta politică este sporită cu nume de candidat surpriză precum Traian Băsescu, fostul președinte al României, care a lăsat până în ultimul moment suspansul privind intrarea sa în cursa electorală, Adraiana Bahmuțeanu, cunoscută publicului larg în calitate de prezentatoare a emisiunilor mondene și mai ales grație mariajelor cu omul de afaceri Silviu Prigoană, Elena Lasconi, una dintre cele mai iubite şi apreciate vedete de la PRO TV, Claudiu Bleonț sau Florin Călinescu.

Traian Băsescu

Anunțul potrivit căruia Traian Băsescu candidează din partea PMP la alegerile locale din acest an pentru fotoliul de primar al Capitalei a reconfigurat calculele politice.

Băsescu a mai deţinut un mandat la Primăria Capitalei în perioada 2000 – 2004, înainte de a exercita cea mai importantă funcție în stat timp de două mandate în perioada 2004-2014. Acesta a dat fiori reci contracandidailor Gabriela Firea și Nicușor Dan după ce a dezvăluit cum ar sta în sondajele PMP: „Am în față un sondaj realizat de CURS. A fost făcut recent. Reiese că dacă am avea algeri duminica viitoare, cu candidații PSD, PNL și PMP, eu aș obține 16%, Nicușor Dan 32%, iar Gabriela Firea 42%.”

Adriana Bahmuțeanu

De departe, cea mai neobișnuită candidatură este cea a Adrianei Bahmuțeanu pentru fotoliul de primar al Sectorului 1. Vedeta și-a scos un birou în stradă ca să-i convingă pe bucureșteni că merită să fie primar.

Deși nu are nicio experiență în administrația publică, Adriana Bahmuțeanu vrea să exploateze popularitatea câștigată după multiplele divorţuri şi împăcări cu fostul deputat Silviu Prigoana. Vedeta vrea acum să conducă primăria sectorului 1, susținută de Partidul ecologist.

Elena Lasconi

Elena Lasconi, fostă prezentatoare la Ştirile Pro Tv, este candidatul USR pentru funcţia de primar al municipiului Câmpulung Muscel, informează Uniunea Salvaţi România.

Pe 24 februarie, într-o postare pe Facebook, Elena Lasconi anunţa că, dacă va fi aleasă primar, va pune în aplicare o strategie prin care Câmpulung să fie declarat staţiune de interes local şi naţional.

“Primul lucru pe care o să-l fac dacă voi veţi hotărî să devin primar la Câmpulung (după ce voi da cu tămâie în primărie-ha, ha…) va fi să pun în aplicare strategia (pe care am elaborat-o) de a declara Câmpulung – staţiune de interes local şi naţional. Asta înseamnă, pragmatic, şi mai mulţi bani pentru dezvoltare, locuri de muncă şi nu în ultimul rând mândria de a aparţine locului”, scria Lasconi.

Claudiu Bleonț

Un alt vandidat surpriză este cu siguranță actorul Claudiu Bleonț. Acesta a anunțat pe pagina sa de Facebook că va candida la Primăria Beliș, o comună din județul Cluj, din partea Partidului Național Liberal.

Bleonț nu a spus clar dacă s-a înscris în Partidul Naționl Liberl, precizând doar faptul că nu i s-a cerut nimic în schimb, fără a fi ”condiționat sau “îndatorat” pentru viitor”.

Florin Călinescu

Încă de anul trecut actorul și prezentatorul Florin Călinescu a anunțat că intră în politică. De data aceasta Florin Călinescu va candida din partea Partidului Verde pentru fotoliul de primar general.

„Am reușit! Florin Călinescu intră în cursa pentru Primaria Capitalei. Avem un proiect unic, pe care niciun alt partid nu și-l va asuma: București-Ilfov o singură comunitate, o administrație suplă, modernă, un nivel de viață urbană ridicat așa cum merita cea mai puternică comunitate din Estul Europei. Avem nevoie de proiecte GREEN și SMART! Împreună construim Metropola Verde București-Ilfov!”, a scris marți seara Vlad Soare pe contul de Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`