Prognoza meteo, azi, 23 august 2020. Temperaturi caniculare în această parte a țării

Prognoza meteo, azi, 23 august 2020. Temperaturi caniculare în această parte a țării
Foto: pixabay.com

Prognoza meteo pentru ziua de duminică, 23august 2020, aduce vreme frumoasă în toată țara, semn că vara nu și-a ieșit încă din drepturi. Temperaturile vor fi ridicate în cea mai mare parte a teritoriului, caniculare chiar în jumătatea de sud a țării și în Moldova.

Maximele din timpul zilei de duminică vor ajunge până la 37de grade Celsius în regiunea sudică a României și 34de grade Celsius în partea de nord. Indicele de temperatură – umezeală ITU va atinge pragul de 43de Unități. Cerul va fi variabil, temporar noros în centrul țării.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 22 august 2020

În cursul zilei de azi, duminică,vremea va fi frumoasă în toată țara.Meteorologiianunță temperaturi caniculare în cea mai mare parte a teritoriului, mai ales în zonele sudice. Aici indicele de temperatură-umezeală ITU va depăși pragul critic de 80 de Unități. În zonele joase, în cursul dimineții și mai ales în timpul nopții vor mai fi condiții de ceață.

Cerul va fi mai mult senin în cursul zilei de weekend, cu excepția zonelor montane, acolo unde se vor semnala înnorări pe arii restrânse, după amiză. Izolat se vor înregistra ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab, până la moderat.

În Maramureș, Crișana, Banat și Transilvania maximele zilei vor fi cuprinse între 16și 32 de grade Celsius. Valorile minime se vor încadra în intervalul 12– 32grade în Transilvania și 15– 32în Banat și Crișana.

În Moldova temperaturile de astăzi vor fi caniculare, valorile maxime din termometre vor ajunge până la 34 de grade Celsius, în timp ce valorile minime din termometre se vor încadra între 16și 20grade.

În Dobrogea, mercurul din termometre va urca până la 34de grade Celsius, însă minimele vor fi încadrate în intervalul 17de grade. În Muntenia și în Oltenia maxinele vor ajunge până la 34de grade, în timp ce valorile minime din termometre se vor încadra în intervalul 17 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală cerul va fi mai mult senin. Izolat se vor semnala înnorări în cea de-a doua parte a zilei. Mercursul din termometre va atinge temperatura maximă de 34 de grade Celsius, iar indicele de temperatură – umezeală ITU va fi mediu. Vântul va sufla slab, cu o viteză de până la 10 – 15 km/h.

Prognoza meteo la munte

Meteorologii anunță că în regiunile montane cerul va fi variabil, temporar noros în centrul țării. Izolat se vor înregistra ploi de scurtă durată. Temperaturile maxime din regiunile montane se vor ridica până la 27 deCelsius, în timp ce minimele vor coborîpână la 12 grade. În depresiunile Carpaților Orientali, minimele vor ajunge până la 14 grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La malul mării cerul va fi parțial senin, izolat se vor semnala înnorări accentuate. Maximele vor fi cuprinse între 26și 27de grade Celsius. Minimele din timpul nopții vor ajunge până la 21– 22 de grade Celsius la Constanța.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`