Biden: Aş închide din nou ţara pentru a combate pandemia de covid-19

Biden: Aş închide din nou ţara pentru a combate pandemia de covid-19
Sursa Foto: www.politico.com

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii (SUA nr.), Joe Biden, a afirmat că ar fi de acord să închidă din nou ţara, dacă oamenii de ştiinţă ar recomanda acest lucru pentru a combate criza declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

„Aş închide. I-aş asculta de oamenii de ştiinţă”, a spus Biden într-un interviu pentru ABC News, conform Hotnews.ro.

Decizia fără precedent din această primăvară de a închide întreprinderile, unitățile de învățământ şi bisericile pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului a avut repercursiuni asupra vieţii cotidiene a americanilor.

Cu toate acestea, preşedintele american, Donald Trump, a insistat ca şcolile, bisericile şi întreprinderile să se redeschidă pentru ca economia să se mişte din nou.

Joe Biden: Primul pas pe care îl voi face va fi controlul asupra virusului care a stricat atâtea vieţi

Joe Biden este de părere că această măsură a fost „greşeala fatală” a administraţiei Trump în lupta împotriva noului virus ucigaș, care a infectat 5,6 milioane de americani şi a ucis peste 175.000 de oameni.

„Voi fi pregătit să fac tot ce trebuie pentru a salva vieţi, deoarece nu putem face ca ţara să se mişte, până nu vom controla virusul”, a declaratJoe Biden.

Candidatul la prezidențiale a mai spus că problema noului virusSARS-CoV-2 va fi prioritatea sa în cazul în care va fi ales.

„În calitate de preşedinte, primul pas pe care îl voi face va fi controlul asupra virusului care a stricat atâtea vieţi”, a mai spus Biden.

Trump redeschisese parțial țara pentru a reporni economia

La începutul lunii mai, Donald Trump încearcă să repornească economia în Statele Unite ale Americii. Preşedintele american a permisanumitor state să îşi redeschidă afacerile.

Inițial, Trump le-a permis statelorTexas şi Vermont să se redeschidă economic, iar după câteva zile el aridicat restricţiile şi pentru statul Montana.

”Continuăm să vedem un număr de semne pozitive că virusul a trecut de vârf”, a declarat Donald Trump, la momentul respectiv, conform agenției de presă Reuters.

Decizia preşedintelui american a survenit şi ca urmare a unui protest la care au participat zeci de oameni în Austin, capitala statului Texas. Oamenii au scandat ”SUA! SUA!” şi ”Lăsăţi-ne să muncim”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie