Organizația Mondială a Sănătății: Sperăm să terminăm cu această pandemie în mai puțin de doi ani, într-un interval mai scurt decât Gripa Spaniolă din 1918

Organizația Mondială a Sănătății: Sperăm să terminăm cu această pandemie în mai puțin de doi ani, într-un interval mai scurt decât Gripa Spaniolă din 1918
Sursa Foto: Hepta

Pandemia de COVID-19 are un impact major asupra oamenilor la nivel global. Viroza a dat peste cap toate sectoarele de activitate, a băgat frica în oameni, i-a izolat de prieteni și familie și le-a schimabt viața pentru totdeauna. Cei mai puțin norocoși și-au pierdut persoanele dragi sau chiar propria viața.

Principala întrebare care este pe buzele fiecărui om din lume în acest moment este când se va termina acestă criză sanitară și ne vom putea vedea de viață mai departe, mai liniștiți.

Organizația Mondială a Sănătății speră se dureze mai puțin de doi ani

Organizația Mondială a Sănătății este neputincioasă în fața crizei sanitare care a cuprins întreaga planetă și speră ca actuala pandemie să nu se ridice la nivelul dezastrului pe care l-a provocat Gripa Spaniolăla sfârșitul Primului Război Mondial.

„Sperăm să terminăm cu această pandemie în mai puțin de doi ani. În special dacă ne vom putea uni eforturile folosind la maximum instrumentele și sperând că vom putea avea instrumente suplimentare precum vaccinurile, cred că îi vom putea pune capăt într-un interval mai scurt decât gripa din 1918. În situația actuală,virusul are mai multe șanse să se propage. Se poate deplasa rapid pentru că acum suntem mult mai conectați. Avemun dezavantaj legat de mondializare, dar avem avantajul că dispune de tehnologii mai bune. Și știm cum să o oprim”, a afirmat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă.

Gripa spaniolă a decimat 50 de milioane de oameni din 1918 până în 1920, într- o perioadă oricum foarte dificilă din toate punctele de vedere, când lumea se pregătea să iasă din război, dar și când foametea și tuberculoza făceau ravagii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`