Steve Bannon, fostul consilier al lui Trump, reținut pentru deturnare de fonduri în campania de strângere de fonduri pentru construcția zidului de la granița cu Mexicul

Steve Bannon, fostul consilier al lui Trump, reținut pentru deturnare de fonduri în campania de strângere de fonduri pentru construcția zidului de la granița cu Mexicul
Foto: Facebook / Steve Bannon

Steve Bannon, fost consilier al lui Donald Trump, a fost reținut pentru deturnare de fonduri. Potrivit presei străine, Bannon deturna banii printr-un site prin intermediul căruia se strângea suma necesară construcției „zidului” la granița dintre SUA și Mexic promis de președintele american în campania electorală, scrie New York Times.

În acest context amintim că B1 TV difuzează, în exclusivitate în România, două producții de excepție realizate de către FRONTLINE, echipa de investigații a PBS – “IMIGRAȚIA: ARMA SECRETĂ A LUI TRUMP” și ”TRUMP VERSUS CHINA”, vineri, începând cu ora 22.00.

“IMIGRAȚIA: ARMA SECRETĂ A LUI TRUMP” (ZERO TOLERANCE)este o anchetă jurnalistică de amploare care pune în discuție modul în care Donald Trump s-a folosit de tema imigrației pentru a câștiga alegerile din Statele Unite și despre cum acesta a impus temele în campania din 2016.

Documentarul conține interviuri exclusive cu foști consilieri ai lui Donald Trump (Steve Bannon, Corey Lewandowski, Sam Nunberg), cu politicieni democrați și republicani, dar și cu jurnaliști și analiști de marcă din SUA.

Steve Bannon, fostul consilier al lui Trump, reținut

Bannon este acuzat că, alături de alți trei responsabili ai site-ului „We Build The Wall”, a „deturnat banii a sute de mii de donatori”.

Acesta ar fi folosit banii în scopuri personale, nicidecum pentru un proiect de construire a zisului între SUA și Mexic, cum promisese Trump americanilor.

Alături de Steve Bannon au mai fost reținuți: Brian Kolfage, 38 de ani, fondatorul site-ului „We Build The Wall”, Andrew Badolato, 56 de ani, și Timothy Shea, 49 de ani.

Anchetatorii spun că deturnărilor de fonduri au început în 2018. Bannon și alți trei responsabili sustrăîgeau banii prin intermediul unei societăți non-profit și al unei firme-paravan, în special cu ajutorul unor facturi false.

Bannon, fost director al site-ului conservator Breitbart News, urmează să fie prezentat în fața unui judecător federal. Acesta este acuzat de fraudă și spălare de bani, infracțiuni care îi pot atrage o pedeapsă maximă de 20 ani de închisoare.

Cine este Stephen Kevin„Steve”Bannon

Stephen Kevin„Steve”Bannon este născut la 27 noiembrie 1953, în Virginia,SUA.

Bannon a fost strateg șefşiconsilier principalalpreşedinteluiStatelor UniteDonald Trump.

Anterior asumării acestor funcţii, Bannon a fost şeful campaniei prezidenţiale din 2016 a lui Donald Trump.

Înainte de a-şi începe cariera politică, Bannon a servit ca preşedinte executiv alBreitbart News,websitede ştiri, opinii şi comentarii deextrema dreaptă, pe care Bannon l-a descris drept o platformă peinternetpentru ideologiaalt-right, potrivit Wikipedia.

Bannon a plecat temporar de la Breitbart pentru a lucra la campania lui Trump. După alegeri, el a anunţat că va demisiona de la Breitbart.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`