PSD răspunde liderilor PNL: Atacul la CCR, un tertip ca să mai stea câteva zile în plus la Palatul Victoria

PSD răspunde liderilor PNL: Atacul la CCR, un tertip ca să mai stea câteva zile în plus la Palatul Victoria
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Atacul la Curtea Constituţională referitor la moţiunea de cenzură este „doar un tertip” ca guvernul „să mai stea câteva zile în plus la Palatul Victoria”, consideră Partidul Social Democrat.

PSD: După 9 luni de guvernare PNL, România este într-o criză profundă

„România are nevoie de soluţii clare şi eficiente, nu de oameni care sunt cu gândul doar la furat şi la distrus! După 9 luni de guvernare PNL, România este într-o criză profundă: sanitară, economică şi socială. Au folosit starea de urgenţă pentru a da tunuri din banii românilor, au abuzat de putere pentru a-şi pune pilele şi rudele în funcţii, au încălcat legi după legi pentru a aduce bunăstare pentru firmele de casă şi austeritate pentru toţi ceilalţi”, susţine PSDpe pagina de Facebook.

Social-democraţii reafirmă că Guvernul trebuie să plece.

„Au provocat haos şi dezastru. Trebuie să plece! Atacul la CCR este doar un tertip ca să mai stea câteva zile în plus la Palatul Victoria! De ce le e frică nu vor scăpa!”, a adăugat PSD.

Ludovic Orban, despre „pseudo-moțiunea” depusă de PSD: E o colecție de minciuni

Ludovic Orban, prim-ministrul României, a oferit o primă reacție la acuzațiile pe care PSD le aduce Guvernului prin moțiunea de cenzură citită joi, în plenul reunit al Parlamentului, de senatorul social-democrat Lucian Romașcanu.

Cu această ocazie, premierul a anunțat că liberalii au luat decizia de a declanșaun conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament referitor la depunerea documentului.

Dați-mi voie să spun câteva cuvinte despre această pseudo-moțiune. Eu asemenea colecție de minciuni, de date falsificate, o asemenea moțiune manipulatorie nu am văzut niciodată în istoria moțiunilor de cenzură, în 30 de ani.Deci aici sunt niște minciuni gogonate, care sunt contrazise de orice statistică oficială”, a spus premierul Orban.

Vergil Chițac (PNL): PSD va primi răspunsul cuvenit la următoarele alegeri

La rândul său, senatorulVergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța, a comentat, joi, în direct pe B1 TV, demersul PSD. În opinia sa, social-democrații „vor primi răspunsul cuvenit la următoarele alegeri”.

„Eu observ că PSD nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu le miroase. Eu vă pot spune atât, că cred că vor primi răspunsul cuvenit la următoarele alegeri. Una și cu una fac două. Orice ar face domniile lor, chiar dacă dărâmă guvernul, deși am îndoieli, dar să prezumăm că îl dărâmă, tot Guvernul Orban va rămâne până la alegerile din decembrie. Noi trebuie să fim conștienți de treaba aceasta și să ieșim din retorica asta mincinoasă, că dărâmăm guvernul pentru că facem bine țării. Va rămâne un guvern cu mai puține prerogative și care va trebui să gestioneze o serie întreagă de probleme, ceea ce nu este tocmai normal pentru România”, a declarat Vergil Chițac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`