Bacalaureat 2020, toamna. Subiectele la Limba si literatura romana

Bacalaureat 2020, toamna. Subiectele la Limba si literatura romana

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020 a început odată cu date de 24 august. Elevii din clasa a XII-a susțin astăzi proba la Limba și Literatura Română. Absolvenții care nu au putut participa la cele două sesiuni organizate până acum, s-au putut înscrie la sesiune de toamnă, în intervalul 13 – 24 iulie 2020.

La această sesiune participă elevii care nu s-au putut prezenta sau înscrie la sesiunea organizată în luna iunie și nici la sesiunea specială, organizată în contextul pendemiei. Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat începe cu proba la Limbe și Literatura Română.

Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Subiectelecare au picat la Limba și literatura română

Absolvenții au fost nevoiți să se pregătească din programa de Bacalaureat pentru Limba și Literatura Română. La sesiunea de toamnă se vor înscrie inclusive candidații care au promocat examenele de corgiență. Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august.

Elevii vor intra în sala de examen pâbă la ora 8.30, urmând ca la ora 9.00 să primească subiectele la Matematică. După aceea, Ministerul Educației va face publice subiectele și baremul de corectare, iar B1.RO le va publica AICI.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2020 din această toamnă

Sesiunea august – septembrie este cea de-a trei sesiune de BAC organizată de către Ministerul Educației și Cercetării, în acest an.

Înscrierea candidaților a început încă de la jumătatea lunii iulie, iar rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate la începutul lunii septembrie. Aceasta din urmă s-a descășurat după următorul calendar:

13 – 24 Iulie: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusive a candidaților care au promova examenele de corigențe.

24 August: Proba la Limba și Literatura Română

25 August: Proba obligatorie a profilului

26 August: Proba la alegere a profilului

27 August: Limba și Literatura maternă

28 – 31 August – 1 Septembrie: Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale

2 Septembrie: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00. Depunerea contestațiilor în intervalul 14:00 – 20:00.

5 Septembrie: Afișarea rezultatelor finale

Potrivit Ministerului Educației, contestațiile de anul acesta se pot depune atât în format fizi, cât și electronic. „ Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.”

Sesiunea specială a examenului de BAC 2020

În contextual pandemiei, în 2020 Ministerul Educației a organizat și o sesiune specială, la finalul lunii iunie. La sesiunea specială s-au putut înscrie doar candidații care nu au putut participa la prima din motive medicale, pentru că se aflau în carantină sau izolare.

Examenul de Bacalaureat în 2020 s-a organizat prin respectarea unor norme și măsuri de siguranță și distanțare socială, pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2 în România. Eleviilor le-a fost măsurată temperatura la intrarea în unitățile de învățământ, au purtat mască pe durata probelor și s-au dezinfectat la sosirea și plecarea din școală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:40 - Mesajul lui Călin Georgescu cu trei zile înainte de alegerile parlamentare: „Nu am niciun partid, nu simpatizez niciun partid”
20:34 - Donald Tusk, despre sprijinul acordat Ucrainei: „Cea mai eficientă protecţie a graniţelor poloneze şi europene este sprijinirea Ucrainei”
20:20 - Virgil Guran (PNL), despre o eventuală anulare a primului tur de alegeri: „Dacă se va lua o hotărâre de acest gen, o să vedem niște partide care nici nu există, nici n-au treabă, foarte, foarte mari. Vom avea o problemă ca să constituim un Guvern” (VIDEO)
20:16 - Cât costă să petreci sărbătorile de iarnă la hotelul lui Gheorghe Hagi. Ce surprize îi așteaptă pe turiști
20:06 - Ionuț Moșteanu (USR), despre o posibilă anulare a alegerilor: „Îi văd în stare de a face ceva care ar putea avea niște consecințe necalculate și nebănuite” (VIDEO)
19:39 - Cătălin Drulă, despre o eventuală anulare a primului tur de alegeri: „E extrem de periculoasă pentru democrație. Oricât nu ne plac ideile și unii dintre candidați, cred că trebuie să-i înfrângem la vot”
19:34 - Accident bizar în Capitală. După coliziune, pasagera a aruncat o geantă din mașină. Ce au descoperit polițiștii
19:29 - O nouă descoperire în medicina modernă. Oamenii de știință lucrează la un spray nazal care ar putea să oprească boala Alzheimer
19:29 - Vicepreședintele CNA, Valentin-Alexandru Jucan, solicită demisia ministrului Digitalizării, Bogdan Ivan: „A fost la sediul TikTok pentru a discuta despre pregătirea alegerilor prezidențiale și parlamentare”
19:09 - Ce suma ar trebui să aibă orice român în contul bancar. Motivul pentru care nu este bine să aveți mulți bani pe card