Vaccinarea împotriva coronavirusului ar putea deveni obligatorie în Australia

Vaccinarea împotriva coronavirusului ar putea deveni obligatorie în Australia
sursa foto: Hepta

Primul ministru australian Scott Morrison a anunțat că guvernul din Australia ar putea impune obligativitatea vaccinării împotriva noului coronavirus de tip SARS-CoV-2, cu excepția interdicțiilor medicale, transmite miercuri agenția de presă AFP.

Premierul declarase, marți, că Australia și-a asigurat obținerea unui potențialvaccin dezvoltat de grupul suedezo-britanic AstraZeneca, care este în curs de dezvoltare împreună cu Universitatea Oxford. Oficialula precizat că Australia va produce vaccinul și îl va distribui în mod gratuit oamenilor ca să se imunizeze pentru a preveni infecția cu malaria respiratorie.

Premierul Australiei vrea ca vaccinarea să devinăobligatorie

De asemenea, el a avertizat, miercuri, că vaccinarea va trebui să fie „obligatorie, în măsura în care poate fi obligatorie”.

„Există întotdeauna derogări de la vaccinare, din motive medicale, dar acestea ar trebui să fie singurele”, a spus Scott Morrison într-o intervenție la radio 3AW din Melbourne.

Pe de altă parte primul ministru anticipează criticile mișcărilor antivacciniștilor. Astfel, el a apreciat faptul că miza este prea mare pentru a permite bolii să se răspândească într-un mod necontrolat.

„Vorbim despre o pandemie care a distrus economia mondială și a provocat sute de mii de morți în întreaga lume”, a spus el, subliniând în același timp că, deocamdată, Guvernul nu a luat nicio decizie în privința vaccinării obligatorii.

95% din populație trebuie să fie imunizată pentru ca virusul să fie eradicat

Autoritățile australiane estimează că circa 95% din populație trebuie să fie imunizată pentru ca virusul să fie eradicat.

„Trebuie să dăm cel mai larg răspuns pentru ca Australia să-și revină la normal”, a atras atenția premierulScott Morrison.

Vaccinul dezvoltat de grupul suedezo-britanic AstraZeneca și Universitatea Oxford se numără printre cele cinci vaccinuri aflate în faza a treia de testare.

Oamenii de științăsperă să obțină rezultate până la finalul acestui an. Pentru asta, Australia trebuie să semneze un acord final cu grupul AstraZeneca asupra prețului vaccinului, iar până în momenutul de față acesta nu a fost desemnat niciun fabricant local care să producă vaccinul.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`