Cele mai afectate zone din România de COVID-19. Bucureștiul, lider la recorduri negative

Cele mai afectate zone din România de COVID-19. Bucureștiul, lider la recorduri negative

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns, luni, 17 august 2020, la 71.194, după ce încă 733 de persoane au fost depisate pozitiv în ultimele 24 de ore.

București, Suceava, Brașov și Argeș înregistrează cele mai multe contaminări totale cu COVID-19, în vreme ce în ultimele 24 de ore cele mai multe infectări au fost depistate în București, Argeș și Prahova.

Cele mai afectate județe din România de COVID-19

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus pe teritoriul României, cele mai multe infectări au fost înregistrate în București (8543), Suceava (4922), Prahova (3244), Brașov (3964) și Argeș (4564).

În comparație, județele cu cele mai mici cazuri de infectare cu noul coronavirus sunt Satu Mare (172), Tulcea (373) și Sălaj (264).

În ultimele 24 de ore, cele mai afectate zone sunt:

– Prahova – 91 de noi cazuri de Covid-19

– București – 64 de noi cazuri de Covid-19

– Argeș – 56 de noi cazuri de Covid-19

– Iași – 52 de noi cazuri de Covid-19

– Brăila – 45 de noi cazuri de Covid-19

Separat de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 233 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În ceea ce privește distribuția pe județe, în București sunt 21 de cazuri reconfirmate, în Bihor 23, Dâmbovița 19, Gorj 18, Arad 16, Argeș 15.

Starea de alertă, prelungită cu încă o lună

Starea de alertă pe teritoriul României este prelungită pentru încă 30 de zile.

„Starea de alertă continuă pentru o perioadă de încă 30 de zile fără măsuri de restricţii suplimentare şi în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice va fi adaptată această stare de alertă la noile condiţii în măsura în care acest lucru va permite”,afirma şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

Decizia a fost luată de Guvernul Orban în cadrul ședinței de vineri, dată fiind evoluția epidemiei de coronavirus din ultimele săptămâni. Mai mult, un raport publicat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor arată că țara noastră ocupăprima pozițieîn topul răspândirii coronavirusului la nivelul Uniunii Europene.

Prelungirea stării de alertă înseamnă că toate restricțiile rămân în vigoare.

Rămân închise restaurantele din hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, din interiorul clădirilor.

De asemenea, masca de protecție este obligatorie pentru toți cei care sunt prezenți în mijloacele de transport în comun, la serviciu, în spațiie publice închise. De asemenea, este obligatorie în spaţiile publice deschise precum: piețe, târguri, stații, faleze, zone unde au loc serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice„în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean/ al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă”.

Știre în curs de actualizare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`