Încă un angajat al TVR a fost testat pozitiv cu coronavirus. Este al zecelea caz

Încă un angajat al TVR a fost testat pozitiv cu coronavirus. Este al zecelea caz

TVR a transmis că încă o persoană din Televiziunea Română a fost testată pozitiv cu coronavirus, acesta fiind al zecelea caz. Datorită programului de lucru, aceasta nu a avut niciun contact la locul de muncă. Instituția a mai ținut să precizeze că aceste cazuri de îmbolnăvire nu au legătură între ele și că infectarea nu s-a produs la locul de muncă.

Al zecelea caz de coronavirus în Televiziunea Publică

Sâmbătă a fost anunțat un al zecelea caz de infectare cu coronavirus în Televiziunea Publică. TVR a transmis că, potrivit procedurilor, a fost informat medicul de familie şi Cabinetul Medical al instituţiei.

„Datorită programului de lucru la domiciliu, acest al zecelea caz nu are niciun contact la locul de muncă. Facem precizarea că această persoană şi cele anterior depistate pozitiv sunt cazuri fără legătură între ele şi infectarea nu s-a produs în TVR. Este doar o evoluţie normală în condiţiile unei transmisii comunitare extinse”, a transmis TVR.

Zece infectări cu SARS-CoV-2 în TVR

Primul caz de coronavirus în TVR a fost depistat în prima parte a lunii iulie. „Este în curs o anchetă epidemiologică iar spaţiile în care s-a aflat persoana respectivă au fost dezinfectate”, au anunțat reprezentanți instituției, pe 9 iulie.

Al doilea a fost anunțat pe 17 iulie. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro de la acea vreme, ar fi fost vorba de un angajat din zona carelor de transmisie.

În următoarele zile au fost anunțate încă două cazuri. TVR a anunțat atunci noi măsuri de prevenție.

Ulterior au mai fost depistate pozitiv două persoane, despre care instituția a susținut că lucrau de acasă și nu au avut niciun contact la serviciu.

Al șaptele caz a fost semnalat pe 3 august. „Facem precizarea că acest caz și cele anterior depistate pozitiv sunt cazuri fără legătură între ele. Este doar o evoluție normală în condițiile unei transmisii comunitare extinse”, precizat TVR atunci, potrivit Paginademedia.ro.

De atunci au mai fost testați pozitiv trei angajați TVR, reprezentanții instituției precizând că aceste cazuri nu au legătură între ele.

Reguli sporite pentru angajații TVR, în contextul epidemiei de COVID-19

În contextul infectărilor cu coronavirus înregistrate, conducerea instituției a adoptat noi reguli pentru angajați:

  • Purtaţi mască facială, având acoperite atât gura cât şi nasul. Masca se schimbă la 4 ore sau când se umezeşte;
  • Păstraţi o distanţă de cel puţin 1,5 – 2 metri între dumneavoastră şi ceilalţi colegi;
  • Nu staţi în grupuri mai mari de 3-4 persoane.
  • Nu vă atingeţi faţa, gura şi nasul cu mâinile neigienizate;
  • Respectaţi cu stricteţe igiena personală (spălatul pe mâini cu apă şi săpun, pentru cel puţin 20 de secunde);
  • Măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în instituţie.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`