Starea de alertă, prelungită pentru încă 30 de zile. Premierul Ludovic Orban a făcut anunțul (VIDEO)

Starea de alertă, prelungită pentru încă 30 de zile. Premierul Ludovic Orban a făcut anunțul (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE, 14 iulie, ora 21:15 // Cabinetul condus de Ludovic Orban a transmisHotărârea de Guvern nr. 668 din 14 august 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august, precum șistabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Actul normativ a fost adoptat în ședința desfășurată vineri la Palatul Victoria din Capitală.

Știrea inițială // Guvernul Orban a stabilit prelungirea stării de alertă în România, în contextul COVID-19, pentru încă 30 de zile. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a emis Hotărârea nr. 40 din 13 august 2020 prin care se propune extinderea situației excepționale de pe întreg teritoriul țării și a stabilit o serie de măsuri de prevenire și control a infecțiilor.

Decizia a fost luată în urma numărului crescut de infectări, comunicată în cadrul ședinței de Guvern de vineri, 14 august 2020.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Începând cu data de 16 august se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, și prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, se arată înproiectului de HG de vineri.

COVID-19. România, pe lista neagră a Europei

Creșterea accelerată a numărului de cazuri noi de coronavirus plasează România în topul statelor din UE în care se răspândește COVID-19, potrivit unui raport publicat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

România are cea mai mare rată de pozitivare, un raport de 19 decese la un milion de locuitori în 14 zile, în condițiile în care media europeană este de 4. De asemenea, în țara noastră, numărul de noi cazuri depistate la 100.000 de locuitori este de aproape 4 ori mai mare față de media europeană.

Cele mai multe noi cazuri de infectări cu COVID-19 au fost depistate în ultimele 14 zile în Spania (28.267), România (15.420) și Franța (13.245), în condițiile în care populația țării noastre este în medie, de 3 ori mai mică decât în statele menționate, iar numărul de testări continuă să se mențină la un nivel destul de scăzut, menționează ECDC.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`