Președintele SUA, despre votul universal prin corespondență și „cea mai mare fraudă din istorie”. Donald Trump: Oamenii au mers să voteze și în timpul războaielor mondiale

Președintele SUA, despre votul universal prin corespondență și „cea mai mare fraudă din istorie”. Donald Trump: Oamenii au mers să voteze și în timpul războaielor mondiale
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Stefani Reynolds

Donald Trump, președintele SUA, susține că ofensiva opoziției democrate privind votul universal prin corespondență este unul dintre motivele pentru care trenează negocierile din Congres cu privire la al patrulea pachet de stimulente dedicate depășirii crizei COVID-19. Liderul de la Casa Albă este de părere că o astfel de practică la alegerile prezidențiale din 2020 ar conduce la „cea mai mare fraudă din istorie”.

Președintele SUA, despre votul universal prin corespondență și „cea mai mare fraudă din istorie”

Într-un interviu pentru FOX Business, președintele SUA a explicat că negocierile privind al patrulea pachet de stimulente pentru redresare economică sunt blocate, în mare parte, de revendicările democraților, care cer miliarde de dolari pentru a finanța votul prin corespondență.

„Este vina lor. Vor 3,5 miliarde de dolari pentru ceva ce e fraudulos… pentru voturi prin corespondență, pentru buletinele de vot universal prin corespondență. Vor 25 de miliarde de dolari pentru poștă. Au nevoie de acești bani ca să funcționeze (n.r. – sistemul) și pot să ia milioane și milioane de buletine de vot”, a subliniat Donald Trump.

Președintele SUA a adăugat: „Dar dacă nu obțin aceste două lucruri, nu pot avea buletine de vot prin corespondență”.

Donald Trump a lansat o nouă avalanșă de critici la adresa votului prin corespondență, explicând că în anumite zone buletinele au fost „trimise către câini” și „oameni morți”, invocând situații din state precum Virginia, unde susține că au fost emise peste 500.000 de buletine ce ridică semne de întrebare, sau New York, unde votul prin corespondență a cauzat o întârziere de câteva săptămâni până la anunțarea rezultatelor de la anumite curse locale din cadrul alegerilor primare.

„Cum să vrei 3,5 miliarde de dolari pentru vot prin corespondență? Știți cât de mulți bani înseamnă asta? Vor 25 de miliarde de dolari pentru poștă, pe motiv că poșta va trebui să meargă prin oraș ca să colecteze aceste buletine ridicole”, a declarat Trump.

Oamenii au mers să voteze și în timpul războaielor mondiale, spuneDonald Trump

Cel de-al 45-lea președinte american a subliniat că „nu este nimic greșit în a ieși (n.r. – din casă) și a vota” în timpul pandemiei de coronavirus.

„S-a votat în Primul Război Mondial și în Al Doilea Război Mondial”, a amintit Donald Trump.

Revenind la negocierile din Congres, președintele SUA a adăugat că „dacă nu ajungem la un acord, acest lucru înseamnă că nu vor primi banii și nu vor avea vot universal prin corespondență”.

Șeful guvernului american a vorbit și despre situația din California, unde administrația de stat a emis „zeci de milioane de buletine”. „Poate că vor trece pe la toți, mai puțin pe la republicani. Vom ataca în instanță”, a mai spus el.

„Va fi cea mai mare fraudă din istorie – va fi aproape la fel de fraudulos ca faptul că Obama mi-a spionat campania”.

Președintele SUA și republicanii avertizează de luni bune că votul prin corespondență ar putea conduce la fraude – Donald Trump chiar a precizat că ar dori amânarea alegerilor prezidențiale din această cauză, până la o dată la care scrutinul să se poată desfășura în condiții mai sigure, deși Constituția americană îi lasă prea puțin spațiu de manevră pentru un astfel de demers.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`