Numărul persoanelor care s-au infectat cu noul coronavirus în Marea Britanie, în timpul pandemiei, ar putea fi mult mai mare decât arată datele oficiale.
Astfel, potrivit unui studiu aproape 6% din populaţia Angliei e posibil să fi avut COVID-19 în perioada de vârf a pandemiei, au afirmat joi cercetătorii potrivit The Guardian.
Aceste date indică faptul că, deși au fost diagnosticați 313.798 de persoane cu noul coronavirus, în realitate aproape 3,4 milioane de persoane a contractat noul coronavirus până la sfârşitul lui iunie.
Un studiu care a testat peste 100.000 de indivizi pe teritoriul Angliei în scopul detectării prezenţei anticorpilor la coronavirus a demonstrat că aproape 6% dintre aceştia au avut virusul, ceea ce sugerează că aproape 3,4 milioane de persoane au fost în realitate infectate.
Personalul sanitar şi de îngrijire prezintă cea mai mare probabilitate de infectare anterioară. Prevalenţa infecţiilor pare să fie la cel mai ridicat nivel în Londra, unde 13% dintre rezidenţi deţin anticorpi, în timp ce grupurile etnice minoritare au o probabilitate de două până la trei ori mai mare de a fi contractat COVID-19 în comparaţie cu persoanele caucaziene.
Marea Britanie a fost unul dintre statele cele mai afectate de criza sanitară provocată de pandemia de COVID-19. În timpul unei vizite la o școală din estul Londrei,Boris Johnsona insistat că „datoria morală” a autorităților dinMarea Britanieeste să se asigure că elevii vor reveni la școală full-time în septembrie. Totodată, prim-ministrul britanic a indicat că examenele se vor desfășura așa cum au fost planificate.
Cu această ocazie, premierulBoris Johnsona subliniat că o eventuală închidere a școlilor va fi dispusă doar ca ultimă măsură.
„Sper foarte mult ca acestlucrusă nu se întâmple pentru niciun elev, dar e clar că tot ceea ce facem – maniera prin care încercăm să gestionăm pandemia de COVID-19 – e să dispunem măsuri pe plan local, testare locală și anchete epidemiologice, și introduceri de restricții acolo unde sunt necesare. Totuși, acestea fiind spuse, ultimul lucru pe care îl vrem este să închidem școlile. Credem că educația este prioritatea țării și că asta e o justiție socială simplă”, a declaratBoris Johnson.
Marea Britanieeste grav locită de criza financiară generată de epidemia de coronavirus. Potrivit datelor Biroului național pentru statistici, Londra se pregătește de cea mai gravprecesiuneînregistrată vreodată. Potrivit datelor, UK a suferit în trimestrul doi o cădere economică record de 20,4% și, în primele șase luni ale anului.
Regatul Unit înregistrează o scădere nemaîntâlnită în economia sa. Este cotată ca cea mai proastă performanță din Europa în trimestrul doi, în fața Spaniei (-18,5%) și a Franței (-13,8%), transmite AFP, potrivitHotnews. Potrivit datelor, luna aprilie a fost un dezastru. Producția s-a prăbușit în timpul carantinei cauzate de Covid-19 cu 20%.