CORONAVIRUS | Grecia extinde restricțiile de călătorie, inclusiv pentru România, până pe 31 august

CORONAVIRUS | Grecia extinde restricțiile de călătorie, inclusiv pentru România, până pe 31 august

Autoritățile din Grecia au extins restricțiile de călătorie pentru mai multe țări, printre care și România, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

De asemenea, Autoritatea Elena de Aviație Civilă a prelungit, până pe 31 august, interdicția de intrare pe teritoriul Greciei a cetățenilor non-UE, cu excepția pasagerilor sosiți din: Australia, Canada, Japonia, Nouă Zeelandă, Emiratele Arabe Unite, Georgia, Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia și Uruguay, informează MAE, printr-un comunicat.

Restricții impuse pe teritoriul Greciei

Turiștii care vizitează Grecia trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor, cu cel puțin 72 de ore înainte de intra pe teritoriul țării.

În plus, începând din 17 august 2020, pentru intrarea pe teritoriul Greciei este nevoie și prezentarea unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu 72 ore înainte de momentul întrării în Republica Elena.

Măsura se aplică tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, pe cale terestră, aeriană sau maritimă, prin toate punctele de trecere a frontierelor cu statele vecine, inclusiv Kulata/Promachonas, dar și persoanelor care călătoresc în scopuri esențiale în Republica Elena și care erau anterior scutite de la obligativitatea prezentării testului pentru COVID-19, cetățenilor greci și cetățenilor străini cu rezidență în Republica Elenă, informează MAE.

Grecia impune o nouă taxă pentru turiști

Turiștii care își vor petrece vacanțele în Grecia vor trebui să achite, în curând, o suprataxă de 20 de euro pentru serviciile medicale care le sunt oferite în perioada în care se află pe teritoriul elen, informează Greekreporter.

Ministrul Sănătății de la Atena, Vassilis Kikilias, a anunțat însă că această taxă va trebui să fie plătită de toți turiștii străini care se prezintă la centrele de sănătate, clinicile regionale sau clinicile ambulatorii de spitale, precum și de cei care primesc îngrijiri medicale în regim de urgență.

De asemenea, vor trebui să scoată bani în plus din buzunar și persoanele care au nevoie de analize de sânge și de analize de tip screening.

Totodată, autoritățile de la Atena au impus noi reguli pentru turiștii care ajung în țară pe cale aeriană. Astfel, începând de miercuri, 5 august, pe aeoportul Eleftherios Venizelos dinAtena se vor putea efectua testele COVID-19 în incinta aeroportului, pentru toti turiștii care doresc, fie că pleacă sau sosesc înGrecia. Testul costă 70 de euro.

Noile măsuri impuse pentru accesul în Grecia, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, au provocat un nou val de anulări ale vacanțelor rezervate.

Mai exact, insulele înregistrează un minim istoric al rezervărilor, pe fondul amplificării ezitării în ceea ce privesc călătoriile atât ale cetățenilor eleni, cât și străini.

Practic, unitățile hoteliere trăiesc unul dintre cei mai răi ani din istoria lor, iar multe se gândesc să își închidă porțile la sfârșitul lunii august. Experții din domeniu spun că preţurile din septembrie și octombrie nu au sustenabilitate decât dacă există un grad de ocupare a hotelului de 60% -70%, spre deosebire de iulie, august, când un hotel rezistă și cu un grad de ocupare de 40% – 50%.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`