Epidemiologul american Anthony Fauci nu crede că Rusia a dezvoltat un vaccin eficient anti-coronavirus. „Am mari dubii că au făcut asta”

Epidemiologul american Anthony Fauci nu crede că Rusia a dezvoltat un vaccin eficient anti-coronavirus. „Am mari dubii că au făcut asta”

Anthony Fauci, principalul expert în boli infecţioase din SUA, se îndoiește că Rusia ar fi dezvoltat deja un vaccin eficient contra virusului COVID-19, notează BusinessInsider.

„Să dezvolţi un preparat nu e acelaşi lucru precum e să demonstrezi eficienţa şi siguranţa lui. Am mari dubii că ei (ruşii) au făcut asta”, a declarat epidemiologul.

Un argument în plus ar fi faptul că Rusia nu a prezentat rezultatele privind testarea vaccinului pe oameni şi nici rezultatele experimentelor asupra animalelor.

Vladimir Putin: „Rusia a dezvoltat primul vaccin anti-COVID-19″

În timp ce multe vaccinuri anti-coronavirus se află în ultima fază a testelor clinice, liderul Rusiei a anunțat faptul că oamenii de știință din țara sa au dezvoltat primul vaccin împotriva noului coronavirus. Acesta se va numi „Sputnik V” (referire la satelitul sovietic „Sputnik 1″, primul dispozitiv spațial amplasat pe orbită, în anul 1957).

„În această dimineață, pentru prima dată în lume, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat. Știu că este destul de eficient, oferă o imunitate durabilă”, a declarat, încrezător, Vladimir Putin, spunând că inclusiv fiica sa și-a făcut deja acest vaccin.

Prin aprobarea folosirii vaccinului, Rusia poate începe distribuirea în masă, deşi testele clinice de siguranţă şi eficacitate sunt încă în desfăşurare.

Vaccinul românesc anti-COVID-19

Prof. dr. Mircea Ioan Popa, președinte al Consiliului Științific al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino din București, a oferit mai multe detalii despre elaborarea vaccinului românesc anti-coronavirus, în exclusivitate pentru B1.ro.

„Acest vaccin reprezintă în continuare un proiect de cercetare care a început să se deruleze și care sperăm să ducă la rezultatele pe care noi le țintim.

Dacă proiectul, respectiv vaccinul va fi validat, pentru producția efectivă de vaccin, vor fi necesare fonduri suplimentare. Dar subliniez, în prezent este vorba despre un proiect de cercetare, care nu duce instantaneu la un vaccin. Atât noi, cât și colegii de la Timișoara, țintim să ajungem la un rezultat pozitiv și pentru asta ne luptăm”, a declarat pentru B1.ro medicul specializat în microbiologie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:41 - România ia cel mai scump împrumut din ultimul an și jumătate. Până de curând cele mai mari dobânzi le avea Ungaria
12:21 - Numărul pensionarilor a scăzut, în noiembrie, cu aproape 17.000 de persoane. Cât a fost pensia medie în această lună
12:03 - Toni Greblă: În situația în care CCR consideră că este necesar să verifice toate secțiile de votare din lume, situația va complica foarte mult desfășurarea alegerilor. Nu știu ce nume să trecem pe buletinele de vot pentru turul doi
11:36 - Avertizare Cod galben de vreme rea, emisă de meteorologi pentru aproape jumătate din țară. Care sunt județele afectate
11:15 - Câte posibile incidente au fost semnalate de la debutul campaniei electorale pentru parlamentare? MAI a dat toate detaliile. Continuarea propagandei electorale, aspru sancționată
10:56 - Se fac ultimele pregătiri pentru parada militară de Ziua Națională! Pentru prima dată, pe 1 Decembrie, vom putea vedea și o dronă Bayraktar. Ce alte elemente de noutate vor mai fi (VIDEO)
10:21 - A început votul în diaspora pentru alegerile parlamentare. Zecii de mii de români au votat deja
00:03 - Volodimir Zelenski susține că războiul poate înceta dacă Ucraina intră în NATO, deocamdată fără teritoriile ocupate
23:59 - Câte gâini ai voie să crești în curte legal? Un locuitor din Oradea a fost sancționat pentru că a depășit numărul
23:59 - De luni, curierii poștali vor începe distribuirea pensiilor. Ce creștere vor înregistra veniturile seniorilor din ianuarie 2025