Un al doilea angajat de la Ministerul Sănătății, diagnosticat cu Covid-19

Un al doilea angajat de la Ministerul Sănătății, diagnosticat cu Covid-19

Încă un angajat al Ministerului Sănătăţii a fost confirmat ca fiind infectat cu COVID-19. Acesta estecontact direct cu primul caz descoperit în această instituție.

„Ministerul Sănătății confirmă identificarea celui de-al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul contacților direcți ai primului caz pozitiv.

Este vorba despre o persoană simptomatică, care se află în izolare și care va fi internată astăzi într-o unitate sanitară de boli infecțioase”, anunță Ministerul într-un comunicat de presă.

Angajat al Ministerului Sănătății a fost depistat pozitiv la testul RT- PCR, pentru SARS-CoV-2

Luni seară, ministerul a anunţat că o angajată a fost depistată pozitiv la testul RT-PCR pentru SARS-CoV 2, aceasta fiind internată într-o unitate sanitară de boli infecţioase.Potrivit sursei citate, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificaţi 12 contacţi direcţi, care au fost izolaţi la domiciliu şi li s-au recoltat probe.

„În acest context, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificați 12 contacți direcți care au fost izolați la domiciliu și li s-au recoltat probe. Ancheta epidemiologică va continua și în perioada următoare, până la identificarea și altor potențiali contacți accidentali, ce vor fi testați, conform metodologiei de caz.

În cursul zilei de mâine se va realiza dezinfecția spațiilor unde își desfășura activitatea angajatul MS, precum și contacții acestei persoane. Mai mult, într-o etapă imediat urmatoare se va face încă o dezinfecție a tuturor spațiilor și birourilor din MS și se vor lua măsuri suplimentare de protecție a personalului care își desfășoară activitatea în clădirea centrală.

Precizăm că, angajataeste internată într-o unitate sanitară de boli infecțioase”, se arată în informarea Ministerului Sănătății.

CORONAVIRUS | 1.215 noi infectări și încă 35 decese. 485 de pacienți sunt la Terapie Intensivă

Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns, marți, la 63.762 de îmbolnăviri și 2.764 decese. Asta după ce, în ultimele 24 de ore, 1.215 de persoane au fost depistate pozitiv, iar 35 de pacienți COVID-19 au murit. Alți 613 de oameni au fost reconfirmați, în urma retestării.

La Terapie Intensivă sunt în acest moment 485 de pacienți. 1.404.845 de teste au fost prelucrate de la începutul crizei, 19.491 dintre ele numai în utima zi. 30.585 pacienți au fost declarați vindecați și 6.756 depacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În Diaspora, 5.627 de conaționali au fost infectați cu SARS-CoV-2. Dintre ei, 123 au decedat.

Bilanțul victimelor a ajuns la 2.764, după decesul, în ultimele 24 de ore, a încă 21 de bărbați și 14 femei. Aceștia erau internați în spitalele dinAlba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița – Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș – Severin, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”