„Rusia a dezvoltat primul vaccin anti-COVID-19″. Anunțul lui Vladimir Putin

„Rusia a dezvoltat primul vaccin anti-COVID-19. Anunțul lui Vladimir Putin
foto: Hepta.ro / Sputnik / Aleksey Nikolskyi

În ultimele luni s-a discutat despre peste 100 de vaccinuri anti-COVID aflate în testare, la nivel mondial. În timp ce Universitatea Oxford a părut favorită o bună perioadă de timp pentru a ieși pe piață cu primul ser, Rusia vine tare din spate. Sau cel puțin, asta susține Vladimir Putin.

Liderul Rusiei a anunțat în cadrul unei videoconferințe cu membrii guvernului, transmisă în direct, faptul că oamenii de știință din țara sa au dezvoltat primul vaccin împotriva noului coronavirus. Acesta se va numi „Sputnik V”, o referință la satelitul sovietic „Sputnik 1″, primul dispozitiv spațial amplasat pe orbită, în anul 1957.

„În această dimineață, pentru prima dată în lume, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat.

Știu că este destul de eficient, oferă o imunitate durabilă”, a declarat Vladimir Putin.

Chiar fiica președintelui Rusiei și-a făcut deja acest vaccin, a susținut Vladimir Putin.

Care este stadiul vaccinului românesc anti-COVID-19

Prof. dr. Mircea Ioan Popa, președinte al Consiliului Științific al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino din București, a oferit mai multe detalii pe marginea acestui subiect, în exclusivitate pentru B1.ro.

„Acest vaccin reprezintă în continuare un proiect de cercetare care a început să se deruleze și care sperăm să ducă la rezultatele pe care noi le țintim.

Dacă proiectul, respectiv vaccinul va fi validat, pentru producția efectivă de vaccin, vor fi necesare fonduri suplimentare. Dar subliniez, în prezent este vorba despre un proiect de cercetare, care nu duce instantaneu la un vaccin. Atât noi, cât și colegii de la Timișoara, țintim să ajungem la un rezultat pozitiv și pentru asta ne luptăm”, a declarat pentru B1.ro medicul specializat în microbiologie la finalul lunii iulie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`