Ludovic Orban a anunțat domeniile care vor primi bani în plus la rectificarea bugetară: Constrângerile sunt foarte mari. Vom analiza cu seriozitate fiecare solicitare (VIDEO)

Ludovic Orban a anunțat domeniile care vor primi bani în plus la rectificarea bugetară: Constrângerile sunt foarte mari. Vom analiza cu seriozitate fiecare solicitare (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că Transporturile, Dezvoltarea, Educația, Sănătatea și Agricultura sunt domeniile care vor primi mai mulți bani la rectificarea bugetară. Analiza, însă, nu este gata, așa că deocamdată nu se știe ce ministere vor pierde bani. Șeful Guvernului a mai spus că sunt foarte mari constrângerile bugetare, din cauza crizei generate de epidemia de coronavirus.

Ludovic Orban: Constrângerile bugetare sunt foarte mari. Vom analiza cu seriozitate fiecare solicitare de creștere a bugetului

„Cu siguranță că rectificarea bugetară va fi adoptată în această săptămână. Ministerul Finanțelor a finalizat raportul privind starea economică si bugetară. Chiar azi cu ministrul Finanțelor vom mai avea o discuție cu ordonatorii principali de credite.

Sunt solicitări pertinente de creștere pe zona investițiilor, sunt la Ministerul Transporturilor, la Ministerul Dezvoltării, vom aloca sume suplimentare în domeniul Sănătății, Educației și sume suplimentare în domeniul agriculturii, pentru că e nevoie de o majorare a bugetului pentru plata despăgbirilor pentru cei afectatți de secetă. Mai sunt măsuri pentru care pregătim creșterea alocărilor.

Constrângerile bugetare sunt foarte mari. Cum toate țările din UE au fost afectate de criza generată de epidemia de coronavirus și România a fost. Vom analiza cu foarte mare seriozitate fiecare solicitare de creștere a bugetului”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Întrebat ce ministere pierd bani în urma rectificării bugetare, șeful Guvernului a răspuns: „Încă nu am luat o decizie legată de acest subiect. Deocamdată am făcut o analiză legată de solicitările de creștere”.

Orban a mai spus că tot săptămâna aceasta va fi anunțat procentul cu care vor crește pensiile de la 1 septembrie.

„Am avut această discuție ca să fie majorată și pensia minimă cu procentul cu care va fi majorat punctul de pensie. Și pensia socială va crește cu un procent similar”, a mai precizat premierul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Premierul României: Ştim foarte bine că situaţia economică nu este dintre cele mai bune

La debutul ședinței de Guvern de vineri, Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor să analizeze atent fiecare solicitare de bani, căci situația economică a țării nu permite alocări decât pe proiecte extrem de importante.

Orban le dăduse termen colegilor de Cabinet să evalueaze solicitările până sâmbătă.

„Ştim foarte bine că situaţia economică nu este dintre cele mai bune, că economia românească, ca toate economiile ţărilor lumii, a fost afectată de epidemia de COVID şi va trebui să drămuim fiecare ban”, declarase, vineri, șeful Executivului.

Pe 4 august, ministrul Muncii, Violeta Alexandru,declaracă atunci când va avea loc rectificarea bugetară, guvernanții vor decide și procentul cu care vor fi majorate pensiile. Aceasta a insistat căGuvernul Orbanva majora pensiile de la 1 septembrie, iar procentul va ține cont de posibilitățile bugetului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`