Măsura de izolare la domiciliu a fost prelungită pentru românii care călătoresc în Italia în perioada următoare

Măsura de izolare la domiciliu a fost prelungită pentru românii care călătoresc în Italia în perioada următoare
Sursa foto: Pixabay

Italia a prelungit până pe 7 septembrie măsura de izolare la domiciliu pentru cetățenii români și bulgari care intră pe teritoriu, dar și a celor care au trecut prin aceste țări în ultimele 2 săptămâni. Decizia a fost anunțată sâmbătă, 8 august.

Prelungirea vine în contextul în care România este considerată o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic.

Cetățenii care vin din zone cu număr mare de infectări cu COVID-19 sunt, de asemenea obligați să furnizeze o adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

În decretul semnat de premierul italian Giuseppe Contela sfârșitul acestei săptămâni sunt menționate restricții pentru alte13 ţări care prezintă un risc major de exportare virusului: Republica Moldova, Armenia, Bahrein, Bangladesh, Brazilia, Bosnia Herzegovina, Chile, Kwait, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

Restricții drastice în funcție de regiune

Măsurie aplicate împotriva strănilor din țări cu potențial epidemilologic ridic sunt și mai strcite în regiunea Lazio,unde autoritățile fac testări în masăromânilorcare sosesc cu autocareledin afara Italiei. Iniţial, testarea era voluntară şi a fost organizată în gara Tiburtina.În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma.

Măsuri de securitate sporiteși la intrarea în Germania

Începând de vineri, 7 august, autoritățile din Germania au modificat condițiile de intrare pe teritoriul statului pentru turiștiicare provin din zone în care numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 este ridicat.

În ceea ce privește România,măsura este valabilă pentru cetățenii din 7 județe, careau fost declarate zone de risc: Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți şi Timiş.Restricția se aplică indiferent de cetățenie.

Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Afacerilor Externe, turiștii care călătoreascîn Germaniadupă ce s-au aflat într-una dintre zonelede riscpandemic, trebuie să prezinte un test negativ COVID-19,efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul statului.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate. În cazul în care testul este făcut lamomentul sosirii, se va dispune măsura auto-izolarii pânăla primirea rezultatului testului.

În cazul neîndeplinirii acestei obligații, autoritățile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura auto-izolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea esteobligatoriepentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Masura auto-izolarii la domiciliunu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.

România a depășit pragul de 60.000 de cazuri de coronavirus

De la debutul pandemiei și până în sâmbătă, 8 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 60.623 de cazuri de persoane infectate cu noulcoronavirus. De asemenea,29.872 de pacienți au fost declarați vindecați și 6.204 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Bilanțul total al deceselor, la nivel național, a ajuns la2.659, în ultimul interval de 24 de ore pierzându-și viața21 bărbați și 22 femei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)