Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit sâmbătă, despre zonele cu cel mai mare risc de infectare cu noul coronavirus, explicând că principalele surse de contaminare sunt transportul navetiștilor și turismul. În acest moment, județele care raportează cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 sunt Argeș, Prahova, Dâmbovița, Brașov, la care se adaugă municipiul București.
„Mergem pe zone, avem cea mai mare rată de infectare Argeș, Prahova, Dâmbovița, Brașov, București. Dacă ne gândimla Argeș, Prahova, Dâmbovița, acolo e strict transportul navetiștilor, pe locul doi este turismul.
În celelalte zone, pe locul întâi vin infectăriledin turism, adică oamenii au fost în vacanță, s-au infectat și s-au întors acasă.
Sperăm ca în următoarea săptămână să asistăm la o stabilizare și să ne îndreptăm spre un parcurs descendent”, a declarat Nelu Tătaru, sâmbătă, la Iași.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
România a depășit, sâmbătă, pragul de 60.000 de infectari cu virusul SARS-CoV-2, după ce 1.350 de români au aflat că au COVID-19 și 43 și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore. De asemenea, în secțiile de terapie intensivă din toată țara sunt 448 de bolnavi în stare gravă. Spitalele se aglomerează pe zi ce trece, iar autoritățile nu sunt optimiste.
De la debutul pandemiei și până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 60.623 de cazuri de persoane infectate cu noulcoronavirus. De asemenea,29.872 de pacienți au fost declarați vindecați și 6.204 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.Bilanțul total al deceselor, la nivel național, a ajuns la2.659.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.364.759 de teste. Dintre acestea 21.444 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.211 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.233 la cerere.
Așadar, raportul autorităților privind evoluția coronavirusului în România, arată din nou cifre alarmante. Numărul de cazuri noi și decese continuă să rămână ridicat. Pentru medici, fiecare caz nou și mai ales grav înseamnă o presiune enormă, care se simte cel mai mult în secțiile de terapie intensivă. Transferul de pacienţi dintr-un judeţ în altul a devenit deja obişnuință. Rata de deces pe ultimele 14 zile e de 2,2 la 100.000 de locuitori. Din acest punct de vedere suntem pe locul 1 în Uniunea Europeană.
Capitala este pe primul loc la numărul de infectări în ultimele 24 de ore. Specialiștii spun că în perioada următoare numărul de cazuri de COVID-19 în secţiile de terapie intensivă şi decesele vor creşte.
Medicul Virgil Musta, manager al Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, atrage atenția asupra faptului că această creșterea zilnică a numărului de cazuri noi de coronavirus atrage după sine și creșterea numărului de persoane, care pe lângă noul coronavirus, suferă și de alte afecțiuni grave.
“Pe de o parte supraaglomerarea secțiilor de terapie intensivă duce la o creștere mare a mortalității, pe de altă parte boala ajunge la persoane cu comorbidități.Vorbim deci în special despre acele persoane care s-au infectat cu noul coronavirus și au un factor de risc major. Acesta este motivul pentru care apar în special aceste decese”,a declarat Virgil Musta pentru B1.ro.