Cele mai afectate județe de epidemia de coronavirus. Bucureștiul a înregistrat peste 7.000 de cazuri

Cele mai afectate județe de epidemia de coronavirus. Bucureștiul a înregistrat peste 7.000 de cazuri
Foto: Hepta

Numărul de infectări cu noul coronavirus a depășit pragul de 60.000 în România. Grupul de Comunicare Strategică a raportat sâmbătă, 8 august, alte 1.350 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. De asemenea, au mai fost înregistrate și 43 de decese.

Bucureștiul este în continuare lider în topul zonelor cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus. Argeșul și Prahova rămân și ele pe podium.

TOP 5 județe cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Municipiul București – 221 de noi cazuri, cu 22 în plus față de ziua de ieri

Argeș – 91 de noi cazuri

Prahova – 77 de noi cazuri

Dâmbovița – 69 de noi cazuri

Bacău – 68 de noi cazuri

De asemenea, în urma retestării, alte 713 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Cele mai multe în București (72), Teleorman (57), Argeș (46), Brașov (41) și Prahova (40).

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 1.350 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, sâmbătă, în raportul zilnic, 1.350 de noi cazuri de COVID-19, înregistrate în România în ultimele 24 de ore, dintr-un total de 21.444 de teste prelucrate. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 713 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Totodată, 43 de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus au murit în intervalul 7 august, ora 10:00 – 8 august, ora 10:00, iar în acest moment 448 de de pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă. De asemenea, în prezent, 7.595 de români sunt internați în unitățile sanitare de profil.

De la debutul pandemiei și până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 60.623 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, 29.872 de pacienți au fost declarați vindecați și 6.204 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Bilanțul total al deceselor, la nivel național, a ajuns la 2.659, în ultimul interval de 24 de ore pierzându-și viața 21 bărbați și 22 femei, care erau internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București. 42 de aceste victime erau persoane care aveau și alte comorbidități.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.364.759 de teste. Dintre acestea 21.444 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.211 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.233 la cerere.

Emilian Imbri: ”Asta e cel mai cumplit, să spui: aici nu mai are rost. Nu am fost încă în situația asta”

Emilian Imbri, managerul Institutului „Victor Babeș” din București, a declarat, în contextul pandemiei de coronavirus, că este vremea dictaturii medicale, iar cel mai cumplit în această situație este să spui ”aici nu mai are rost”.

”Nu vom fi niciodată speriați, că altfel se va duce totul de râpă, dar suntem îngrijorați.

Nu vom fi niciodată în situația de a decide cine va trăi și cine va muri. Doar soarta decide asta. În meseria noastră nu ne permitem să alegem noi cine moare, cine trăiește.

Sunt și situații ca în SUA, Italia, unde a trebuit să se ia decizii înainte ca soarta să decidă. Asta e cel mai cumplit, să spui: aici nu mai are rost. Rămâi toată viața cu gândul că poate ar fi avut rost. Nu am fost încă în situația asta”, a spus doctorul.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`