Cele mai afectate județe de epidemia de coronavirus. Bucureștiul se apropie de 7.000 de cazuri

Cele mai afectate județe de epidemia de coronavirus. Bucureștiul se apropie de 7.000 de cazuri
Foto: Hepta

Numărul de infectări cu noul coronavirus a trecut de 59.000 în România. Grupul de Comunicare Strategică a raportat vineri, 7 august, alte 1.378 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, înregistrându-se astfel un nou record negativ de la izbucnirea epidemiei în țara naostră. De asemenea, au mai fost înregistrate și 50 de decese.

Bucureștiul este în continuare lider în topul zonelor cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus. Argeșul și Brașovul rămân și ele pe podium.

În Prahova, situația este din ce în ce mai îngrijorătoare îngrijorătoare. GDS a raportat peste 100 de cazuri într-o zingură zi.

TOP 5 județe cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Municipiul București – 199 de noi cazuri, cu 7 în plus față de ziua de ieri

Prahova – 100 noi cazuri, cu 8 mai mult ca joi

Argeș – 96 de noi cazuri, cu 3 mai multe ca ieri

Dâmbovița – 86 de noi cazuri

Bacău – 55 de noi cazuri

Brașov – 79 de noi cazurim, cu 24 mai multe

De asemenea, în urma retestării, alte 605 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Cele mai multe în București (104), Argeș (48), Brașov (35), Sibiu (34) și Prahova (50).

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 1.345 de noi cazuri de infectare cu noulcoronavirus

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță că în ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 1.378 de noi cazuri de infecție cucoronavirus, cel mai mare număr raportat de la debutul epidemiei.23.946 de teste au fost prelucrate în acest interval.Totodată, alte 605 persoane au fost retestate pozitiv. Un record negativ a fost înregistrat și în privința deceselor, 50 de pacienți cuCOVID-19, pierzându-și viața în 24 de ore. 446 de persoane sunt internate, în acest moment, la ATI.

Astfel, până în acest moment, în România au fost confirmate 59.273 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cuCOVID-19fiind de 7.801. De asemenea, 29.289 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.897 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

De asemenea, de la debutul pandemie și până acum, 2.616 de români testați pozitiv pentru infecția cucoronavirusau decedat. În intervalul, 6 august, ora 10.00 – 7 august, ora 10.00, au murit 50 de pacienți. Este vorba despre 31 bărbați și 19 femei, toți având și alte probleme de sănătate.

Avertismentul mediculuiVirgil Musta

MediculVirgil Musta, manager al Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, una dintre cele mai greu încercate unități medicale în lupta cu pandemia de coronavirus, a precizat pentru B1.RO că noul coronavirus continuă să provoace o rată mare de deces în rândul pacienților care au comorbidități și a celor care au nevoie de îngrijire în secțiile de terapie intensivă.

Potrivit acestuia, creșterea zilnică a număruluid e cazuri noi de coronavirus, atrage după sine și creșterea numărului de persoane, care pe lângă noul coronavirus, suferă și de alte afecțiuni grave:

Pe de o parte supraaglomerarea secțiilor de terapie intensivă duce la o creștere mare a mortalității, pe de altă parte boala ajunge la persoane cu comorbidități. Vorbim deci în special despre acele persoane care s-au infectat cu noul coronavirus și au un factor de risc major. Acesta este motivul pentru care apar în special aceste decese”,a declarat mediculVirgil Musta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`