CORONAVIRUS | 7 angajați ai IJP Prahova, confirmați pozitiv cu SARS-COV-2

CORONAVIRUS | 7 angajați ai IJP Prahova, confirmați pozitiv cu SARS-COV-2
Foto: Pixabay.com

Șapte angajati ai IJPPrahova au fost confirmati pozitiv cu noul coronavirus, a anunțat joi seara purtătorul de cuvânt al instituției.

Aceștia se află în izolare la domiciliu de la începutul săptămânii, fiind asimptomatici.

„Din păcate, astăzi, la nivelul unei subunități din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, în urma testării, au fost confirmate șapte cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2.

Cei șapte colegi, care lucrează în cadrul aceleiași subunități, se aflau în izolare la domiciliu încă de la începutul săptămânii. În prezent, sunt asimptomatici şi carantinați la domiciliu.

De asemenea, încă de la începutul săptămânii, a fost dispusă de urgență dezinfectarea spațiilor de lucru și a mijloacelor auto, în cadrul respectivei subunități. Inspectoratul Județean de Poliție Prahova împreună cu Direcția de Sănătate Publică Prahova efectuează, cu celeritate, ancheta epidemiologică.

Asigurăm cetățenii că la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au fost dispuse măsurile necesare, astfel încât capacitatea de intervenție a poliției la misiunile din competență să nu fie afectată.

Pe lângă măsurile luate zilnic pentru protecția personalului IPJ Prahova (modificarea programului de lucru, testarea temperaturii corporale, utilizarea materialelor de protecție și dezinfectare), în mod constant sunt dezinfectate spațiile de lucru și mijloacele auto, în vederea prevenirii răspândirii virusului”, se arată în comunicatul IJP Prahova.

Carantina din satul Gornet, județul Prahova, ridicată

Hotărârea privind ridicarea carantinei zonale în satul Gornet a fost adoptată, miercuri, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU, n.r.) Prahova. Măsura va intra în vigoare începând cu data şi ora emiterii ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta.

În perioada următoare, starea de sănătate a populaţiei din satul Gornet va fi monitorizată prin intermediul asistenţei medicale primare, respectiv medici de familie, asistenţi sociali, sub supravegherea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), transmite Prefectura Prahova, printr-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Reamintim că, marți, magistrații Curții de Apel București au decis să admită acțiunea autorităților din comuna Gornet, județul Prahova, și să anuleze ordinul de carantinare a localității. Pe de altă parte, autoritățile locale nu vor primi despăgubiri, așa cum au cerut, de 4 milioane de euro.

Decizia nu este executorie și poate fi atacată cu recurs în maximum două zile de la comunicare, iar Curtea Supremă este cea care va pronunța decizia definitivă.

Purtarea măștii de protecție în spațiile deschise, obligatorie în județul Prahova

Masca de protecție purtată în spaţii deschisepentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus a devenit obligatorieîn județul Prahova.

Purtarea măştii, astfel încât să acopere nasul şi gura, va fi obligatorie, în spaţii publice deschise(târguri, zonele de aşteptare, staţii de autobuz, peroane, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 şi 15.00-23.00. Singurii care fac excepție de la purtarea măștiisunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, se arată într-un comunicat.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”