COVID-19: Care sunt cele mai afectate 5 județe. București rămâne lider

COVID-19: Care sunt cele mai afectate 5 județe. București rămâne lider

Numărul de infectări cu noul coronavirus a trecut de 55.000 în România. Grupul de Comunicare Strategică a raportat în data de 6 august 2020 alte 1.345 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 45 de decese.

Bucureștiul este în continuare lider în topul județelor cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus. La fel ca până acum, Argeșul și Brașovul se poziționează pe podium.

Prahova a cunoscut o creștere îngrijorătoare. În urmă cu o zi, GDS a raportat 76 de cazuri, iar astăzi sunt cu 26 mai multe.

TOP 5 județe cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Municipiul București – 192 de noi cazuri

Prahova – 102 de noi cazuri

Argeș – 99 de noi cazuri

Timiș – 68 de noi cazuri

Galați – 68 de noi cazuri

Brașov – 55 de noi cazuri

De asemenea, în urma retestării, alte 737 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Cele mai multe în București (115), Argeș (60), Cluj (34), Sibiu (38) și Vaslui (33).

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 1.345 de noi cazuri de infectare cu noulcoronavirus

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 1.345 de noi cazuri de infectare cu noulcoronavirus, iar 737 de pacienți auprimit reconfirmarea infecției cu SARS-CoV-2, la retestare.

45 de noi decese în rândul pacienților cuCOVID-19au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, la nivel național, iar 458 de pacienți sunt internați la ATI.

B1.roa anunțat aceste cifre la ora 12.00, datele fiind confirmate ulterior, de raportarea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate24.147 de teste, dintre care14.887 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.260 la cerere.

Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă

România se află într-un context pandemic cu răspândire comunitară accentuată, a subliniat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, care este de părere că dacă regulile de protecție sanitară nu vor fi respectate, secțiile de terapie intensivă din țară se vor aglomera, iar la nivel național s-ar putea întâmpla ce s-a petrecut în Italia și Spania în lunile martie și aprilie.

„Această pandemie nu se tranşează în unităţile medicale. În unităţile medicale se tranşează tratarea şi salvarea vieţii acestor pacienţi deja infectaţi. Să nu ajungem la un număr mare de pacienţi infectaţi şi acest lucru depinde foarte mult de respectarea regulilor. Repet – portul măştii în spaţiile închise, în locurile aglomerate, în transportul în comun, la locul de muncă; dezinfectantul şi distanţarea fizică. (…) În condiţiile în care respectăm toate aceste reguli vom observa într-o săptămână, săptămână şi jumătate un platou şi o scădere a numărului de noi cazuri de la o zi la alta. Acesta poate fi începutul căderii acestui prim episod pandemic”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, la Digi 24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”