Cipru anunță noi condiții de intrare în țară pentru cetățenii români, în contextul pandemiei de COVID-19

Cipru anunță noi condiții de intrare în țară pentru cetățenii români, în contextul pandemiei de COVID-19
Foto: pixabay.com

Autoritățile din Cipru au revizuit condițiile de intrare în țară în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, România este inclusă, în acest moment, pe lista statelor din categoria C, ceea ce înseamnă că pe teritoriul statului insular pot intra doar anumite categorii de persoane, care trebuie să prezinte, printre altele, o autorizație de călătorie obținută online și un test molecular RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu noul coronavirus. De asemenea, românii care ajung în Cipru trebuie să rămână în izolare timp de 14 zile, iar cei care nu respectă această regulă riscă să fie amendați cu până la 300 de euro.

Noi condiții pentru intrarea în Cipru: România rămâne pe lista statelor din categoria C

”Începând cu data de 4 august,permisul specialnecesar pentru accesul pe teritoriul Republicii Ciprupoate fi obținut prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy.Documentele care atestă necesitatea efectuării călătoriei vor fi transmiseodată cu cererea pentru eliberarea permisului special. In context, MAE precizează că autoritățile cipriote au operaționalizat, începând cu data de 1 august, uncall centerpentru oferirea de asistență în utilizarea platformei CyprusFlightPass. Informații pot fi obținute atât telefonic, prin apelarea numărului 00357 24841234 (cu program de luni până vineri între orele 08.00 – 22.00, sâmbătă și duminică 10.00-18.00), cât și online, prin intermediul platformeihttps://cyprusflightpass.gov.cy/el/contact-us”, se arată într-un comunicat de presă al MAE român.

Ce categorii de cetățeni pot intra în Cipru în această perioadă

În acest context, pe teritoriul cipriot pot intra doar anumitor categorii de cetățenicare vin din statele incluse în categoria C.

Este vorba despre cetățenii ciprioți și cetățenii străini cu rezidență legală în Cipru, care ”pot intracu condiția prezentăriidocumentelor care atestă rezidența, aautorizației de călătorie obținute prin intermediul portaluluiwww.cyprusflightpass.gov.cycu 24 de ore înaintea deplasăriișitestului molecular RT-PCR negativ pentru infecția cu COVID-19.Testul poate fi efectuat fie în România, într-un laborator acreditat, fie în aeroport, la sosire”.

De asemenea, este permisă intrarea în Cipru pentru posesorii de pașapoarte diplomatice aflați în misiune, oamenii de afaceri sau de știință care trebuie să călătorească din motive profesionale, sportivii care au contracte încheiate la cluburi din Cipru, specialiștii cu contracte de muncă sau cazurile umanitare. Toți aceștia trebuie să prezinte un permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot, precum și autorizația de călătorie obținuă online cu 24 de ore înaintea deplasăriiși untest molecular cu rezultat negativ pentru infecția cu COVID-19.

”Pentru cei cu permise speciale,testul poate fi efectuat doar în România cu maximum 72 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Republicii Cipru și atestat printr-un certificat redactat în limba engleză”, se mai arată în comunicatul MAE.

Pe lista statelor din categoria C, alături de România, se află și Bulgaria, Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Serbia și Suedia.

Potrivit datelor disponibile pe site-ul worldometers.info, în Cipru au fost confirmate, până acum, peste 1.100 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar 19 persoane testate pozitiv au decedat.

Peste 1.200 de cazuri de coronavirus, în România, în 24 de ore

În România, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 1.232 de cazuri de infectare cu noulcoronavirus, dintr-un total de 20.581 de teste prelucrate în același interval.436 de pacienți sunt internați, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă ale unităților medicale din toată țara.Bilanțul total al victimelor a ajuns la2480, cu 48 de noi decese înregistrate în 24 de ore.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:26 - A murit Marius Ciugarin, fost fotbalist la Steaua și Sportul Studențesc
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card
21:57 - Mai este posibilă scoaterea lui Călin Georgescu din cursa pentru prezidențiale? Elena Lasconi: „Cele 3 decizii ale CCR sunt atât de grave încât nu cred că se mai pot repara vreodată. E extrem de grav ce s-a întâmplat” (VIDEO)
21:53 - Incendiu pe Autostrada A2 București – Constanța. O mașină a ars în totalitate
21:44 - Elena Lasconi: Sunt deschisă să dialoghez cu Nicușor Dan, dar nu avem fixată nicio întâlnire (VIDEO)