Perseide 2020. Cand va trece ploaia de meteori deasupra Romaniei

Perseide 2020. Cand va trece ploaia de meteori deasupra Romaniei
sursa Foto: pixabay

În fiecare august, își face apariția curentul de meteori numit Perseide, după constelația din care provin. Acestea reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi de pe parcursul anului, dar sunt în același timp și cele mai cunoascute, pentru că au loc în perioada concediilor și a vacanțelor. „Ploaia de stele” este un fenomen cunoscut, iar pasionații de astrologie așteaptă cu nerăbdare momentul în care se vor putea bucura de unul dintre cele mai frumoase fenomene. În ce noapte vor putea fi văzute acestea în luna august a anului 2020?

Perseide 2020 – noaptea în care vor putea fi văzute

Perseide, cea mai spectaculoasă ploaie de meteori, înregistrează maximul în noaptea de 12 spre 13 august 2020. Luna va fi în primul pătrar, astfel că pe cer vor putea fi observaţi, în fiecare oră, între 60 şi 150 de meteori care vor cădea cu o viteză de circa 59 km/s. Perseidele au loc în perioada în care Pământul trece prin coada cometei 109P/Swift-Tuttle. Cometa este considerată cel mai mare obiect cunoscut ce trece repetat pe lângă Pământ, nucleul său având o lăţime de 26 de kilometri, potrivit descopera.ro.

Cea mai buna perioadă de urmărire este dupa miezul nopții până dimineața. Meteorii pot fi observați cu ochiul liber, iar pentru a vedea cât mai mulți, este nevoie să priviți cerul măcar o oră. Cel mai bine, puteți să le observați în locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite. Astronomii recomandă, ca cele mai bune locuri, la țară și la munte, dar este potrivit și la marginea orașelor mari. Cei ce vor observa din zonele cu cer curat, pot vedea maxim 100 de meteori pe oră. Cei ce observa din orașe vor vedea 10-20 de meteori pe oră.

Superstiții legate de Perseide

În tradiția populară, se spune că Perseidele îndeplinesc dorințe, scrie DC News. Astrologii antici vorbeau despre puterea lor nemărginită. Pentru ei, Perseidele reprezentau un dar din partea zeilor, o perioadă benefică prin care muritorii de rând primeau iluminare.

Perseidele ne pot afecta într-un mod neașteptat, ne ajută să vedem viața dintr-o altă perspectivă. Potrivit tradiției, dacă am avut parte de o perioadă dificilă, lumina stelelor căzătoare ne va arăta cum putem să depășim aceste probleme. Vom reuși să trecem mai ușor peste dificultăți și să găsim calea cea dreaptă.

Astrologii erau de părere că Perseidele vor aduce schimbări benefice pentru toată lumea. Anumite lucruri și întâmplări ne vor inspira să facem cele mai bune alegeri. De aceea este bine să vă puneți o dorință pentru fiecare stea căzătoare pe care o vedeți. Deși, în realitate, sunt mici fragmente de comete și asteroizi, la nivel spiritual, stelele căzătoare, Perseidele, pot avea un impact foarte bun.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”