Cunoscută şi sub numele de dieta care schimbă metabolismul, dieta daneză este un regim alimentar care se bazează pe reguli şi restricţii deosebit de stricte. Nu numai că pierzi kilogramele nedorite, dar îţi îmbunătăţeşti metabolismul şi estompezi celulita, scrie Click pentru femei.
Cei care vor să urmeze acest regim alimentar, trebuie să respecte câteva reguli, dacă vor într-adevăr să piardă până la 10 de kg în 13 zile.
Dieta daneză nu numai că reduce numărul de kilograme, dar resetează metabolismul, elimină celulita şi odată ce ai slăbit te ţine vreo 2 ani. Este însă o dietă strictă, cu rezultate rapide şi se recomandă să îşi consulţi medicul pe durata ei.
Medicii cardiologi susțin că are beneficii pentru sistemul cardiovascular, însă părerile sunt împărțite atunci când vine vorba despre rinichi, ficat sau tractul digestiv. Și asta pentru că cele 13 zile de dietă impun un aport de doar 600 de calorii pe zi, iar lista de alimente permise este foarte restrânsă, scrie csid.ro.
Dieta daneză durează 13 zile, timp în care sunt impuse mai multe restricții alimentare. Nu este recomandată pentru o perioadă mai lungă de timp și nici să fie repetată mai repede de șase luni deoarece poate destabiliza metabolismul. Este o dietă săracă în kilocalorii, tocmai pentru a elimina într-un timp scurt surplusul de grăsime, însă rezultatele variază de la o persoană la alta, în funcție de modul de reacție al fiecărui organism.
Trebuie să mănânci doar de 3 ori pe zi, întotdeauna la aceeaşi oră: micul dejun trebuie luat înainte de ora 9.00 dimineaţa, prânzul până în ora 14.00, iar cina între orele 17.00 şi 18.00.
Este esenţial să mănânci doar acele produse care sunt listate în meniu şi să nu le înlocuieşti cu altceva.
Bea cel putin 2 litri de apă pe zi când ţii dieta daneză
Nu folosi sare sau alte condimente.
Nu bea alcool, mânca dulciuri sau alte snacksuri.
Consumul alimentelor prăjite este interzis în dieta daneză
Dacă ai făcut o greşeală, după 6 zile de dietă, este necesar să întrerupi regimul; îl poţi reîncepe, dar nu mai devreme de trei luni.
Se recomandă să iei vitamine şi minerale pentru a preveni deficienţa de nutrienţi.
Dacă ai terminat cu succes dieta daneză, o poţi repeta după 2 ani.
După terminarea dietei, aportul de calorii ar trebui să fie crescut treptat, pentru a evita şocul caloric şi creşterea în greutate.
În dieta daneză nu ai voie să depășești 600 de calorii pe zi, ceea ce înseamnă o cantitate mică de hrană pentru a-i oferi organismului energia de care are nevoie pentru a funcționa normal. Meniul din dieta daneză trebui să includă proteine, minerale, vitamine, nutrienți necesari.
Ziua 1 în dieta daneză
Mic dejun: o ceaşcă de cafea cu 1 linguriţă de zahăr.
Prânz: 2 ouă fierte, 400 g de spanac fiert şi 1 roşie.
Cină: 200 g de carne de vită şi 150 g de salată cu suc de lămâie şi ulei de măsline.
Mic dejun: o ceaşcă de cafea cu 1 linguriţă de zahăr.
Prânz: 250 g de şuncă şi 1 cană de iaurt.
Cină: 200 g de carne de vită şi 150 g de salată cu suc de lămâie şi ulei de măsline.
Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea cu 1 linguriţă de zahăr şi 1 felie de pâine prăjită albă.
Prânz: 2 ouă fierte tare,100 g şuncă slabă şi 150 g de salată verde.
Cină: 1 roşie,1 ţelină fiartă şi 1 fruct (opţiuni: mere, portocale sau pere).
Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea cu 1 linguriţă de zahăr şi 1 felie de pâine prăjită albă.
Prânz: 1 cană de iaurt natural şi 200 ml de suc de portocale.
Cină: 1 ou fiert tare, 1 morcov ras, 250 g de brânză.
Mic dejun: 1 morcov ras.
Prânz: 200 g de peşte fiert, gătit cu unt şi suc de lămâie.
Cină: 250 g de carne de vită cu piure de ţelină.
Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea cu 1 linguriţă de zahăr şi 1 felie de pâine prăjită albă.
Prânz: 2 ouă fierte tare şi 1 morcov ras.
Cină: 300 g de carne de pui şi 150 g de salată cu suc de lămâie şi ulei de măsline.
Mic dejun: 1 ceaşcă de ceai fără zahăr.
Masa de prânz: numai apă.
Cină: 200 g de miel gătit la cuptor şi 1 măr.
Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea cu 1 linguriţă de zahăr.
Prânz: 2 ouă fierte, 400 g de spanac fiert şi 1 roşie.
Cină: 200 g de carne de vită şi 150 g de salată verde, cu suc de lămâie şi ulei de măsline.
Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea cu 1 linguriţă de zahăr.
Prânz: 250 g de şuncă şi 1 cană de iaurt natural.
Cină: 250 g de carne de vită şi 150 g de salată verde, cu suc de lămâie şi ulei de măsline.
Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea cu 1 linguriţă de zahăr şi 1 felie de pâine prăjită albă.
Prânz: 2 ouă fierte tare, 100 g de şuncă slabă şi salată verde.
Cină: 1 roşie,1 ţelină fiartă şi 1 fruct (opţiuni: mere, portocale sau pere).
Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea cu 1 linguriţă de zahăr şi 1 felie de pâine prăjită albă.
Prânz: 1 cană de iaurt natural şi 200 ml de suc de portocale.
Cină: 1 ou fiert tare, 1 morcov ras şi 250 g de brânză.
Mic dejun: 1 morcov ras.
Prânz: 200 g de peşte fiert,gătit cu unt şi stropit cu suc de lămâie.
Cină: 250 g de carne de vită cu piure de ţelină.
Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea cu 1 linguriţă de zahăr şi 1 felie de pâine prăjită albă.
Prânz: 2 ouă fierte tare şi 1 morcov ras.