Defecțiuni la mașina de spălat – Cum să le remediezi?

Defecțiuni la mașina de spălat – Cum să le remediezi?

Orice mașină de spălat poate avea anumite defecțiuni după un anumit număr de ani, din cauza uzurii elementelor sale (garnituri, rulmenți, curea de transmisie și altele). La mașinile moderne apar coduri de eroare, afișate pe panoul de control de la dispozitiv, atunci când mașina funcționează defectuos. Dacă se află semnificația codurilor, se pot identifica și problemele. Rezolvarea lor se face mai rapid cu ajutorul unui tehnician.

Unele defecțiuni sunt ușor detectabile, altele nu. În cazul în care cauza defecțiunii este gravă, va fi necesară inspecția profesională. Iată însă câteva dintre cele mai comune probleme care pot apărea:

Mașina de spălat nu se alimentează cu apă

Dacă mașina de spălat nu se umple cu apă, verifică dacă apa rece curge la conducta cu apă, dacă ușa este închisă corect, sau dacă blocarea încuietorii se face normal. Uneori pot fi probleme cu alimentarea cu apă, la furtun, filtre, robinete, supape, nu neapărat la mașina de spălat. O defecțiune frecventă ar fi la rezistența de încălzire. Dacă aceasta este defectă, poate face ca mașina să nu se alimenteze cu apă.

Nu elimină apa

Dacă filtrul de la mașina de spălat este înfundat, atunci nu se face eliminarea apei în timpul clătirii. Unele mașini de spălat au această problemă după o perioadă de 3-5 ani; la ele apare și o defecțiune la pompe, acestea fiind prea uzate. Prin urmare, după un timp este necesară reparația mașinii de spălat și înlocuirea unor componente esențiale.

Mașina de spălat nu încălzește apa

De regulă, mașina nu încălzește apa când rezistența de încălzire este arsă. În anumite cazuri se poate strica releul de încălzire al apei, iar pentru reparația lui ai nevoie de un tehnician.

Face zgomot la stoarcere

Dacă zgomotul la stoarcere este ciudat sau prea puternic, atunci trebuie să oprești imediat mașina de spălat. Asta indică uzura rulmenților și alte defecțiuni care pot fi rezolvate de persoane avizate, pentru că mașina trebuie dezasamblată parțial. La multe mașini de spălat care au o vechime de 4-5 ani apare această problemă la rulmenți, ei trebuie înlocuiți cu alții noi.

Mașina de spălat s-a oprit în timpul spălării

Este posibil să fie o pană de curent și atunci mașina se oprește imediat. Există situații în care apar defecțiuni grave, care blochează mașina de spălat și care pot fi remediate de un tehnician de la cel mai bun service de mașini de spălat din București.

Nu clătește corect și rămân reziduuri de spumă de la detergent

Dacă nu se respectă cantitatea de detergent pentru o spălare normală, este posibil ca programul de clătire să nu dea rezultatele așteptate. Utilizarea excesivă de detergent poate produce prea multă spumă și o parte din ea va rămâne pe rufe și după clătire. Pentru îndepărtarea ei completă, trebuie să se realizeze o nouă clătire. Indicat este să se respecte cantitatea corectă de detergent, pentru a nu rămâne reziduuri pe rufe.

Pentru ca rufele să iasă curate este important să se respecte și programul de spălare, pentru tipul de rufe, ales și în funcție gradul de murdărie al acestora. De exemplu, hainele din lână necesită un program de spălare pentru rufe delicate.

Tamburul este defect, nu se rotește

Pot fi mai multe cauze de avarie în cazul în care mașina nu învârte, sau dacă tamburul se rotește încet:

  • Defecțiuni la motor sau uzura rulmenților

  • Cureaua de transmisie de la motor s-a rupt sau a alunecat de pe scripete, din cauza faptului că este uzată sau doar s-a slăbit

  • Defecțiuni la furtunul de scurgere sau la unitatea de alimentare.

Pentru prevenirea deteriorării mașinilor de spălat, se recomandă respectarea tuturor instrucțiunilor de utilizare și întreținere furnizate de către producător.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`