Simona Ionescu, comandantul Spitalului Militar ROL 2, apel la respectarea regulilor: Purtarea măștii, spălatul pe mâini și distanța fizică sunt singura cale să limităm extinderea epidemiei (VIDEO)

Simona Ionescu, comandantul Spitalului Militar ROL 2, apel la respectarea regulilor: Purtarea măștii, spălatul pe mâini și distanța fizică sunt singura cale să limităm extinderea epidemiei (VIDEO)

Col. dr. Simona Ionescu, comandantul Spitalului Militar ROL 2, a subliniat că „refacerea secției de boli infecțioase s-a impus în această perioadă în principal din cauza condițiilor meteorologice”. Cu această ocazie, ea a subliniat cât este de important ca populația să se conformeze cu regulile de protecție sanitarăși spune că „unii dintre noi am obosit, respectând aceste măsuri”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Simona Ionescu, comandantul Spitalului Militar ROL 2, apel la respectarea regulilor de protecție sanitară

„Activitatea secției a fost întreruptă în urmă cu o lună, după aproape trei luni de funcționare, timp în care aici am îngrijit 345 de pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare și medii, respectiv 84 de pacienți în terapie intensivă cu forme severe și critice. Refacerea secției de boli infecțioase s-a impus în această perioadă în principal din cauza condițiilor meteorologice din această primăvară. Am înlocuit parțial corturile cu containere medicale. Urmează ca în perioada următoare să le înlocuim și pe cele rămase tot cu containere medicale”, a declarat col. dr. Simona Ionescu.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, sâmbătă, lucrările de modernizare și extindere a capacității de tratament de la Spitalul Militar ROL 2, care a fost instalat în incinta Institutului„Ana Aslan”, au fost finalizate, astfel că unitatea construită în timp record de Armata României este pregătităsă reia internările de duminică, 2 august.

„Toate aceste lucrări au presupus un efort imens din partea militarilor și personalului contractual civil din Ministerul Apărării, din mai multe direcții ale Ministerului Apărării. Le mulțumesc pe această cale! Le mulțumesc și celor de la Institutul Ana Aslan pentru că ne-au pus la dispoziție acest spațiu în care funcționăm. Aș încheia, rugându-vă să respectați măsurile cerute de autoritățile sanitare. Portul măștii este foarte important! Poate cea mai importantă măsură în momentul de față, purtarea măștii. Spălatul pe mâini, menținerea distanței fizice între noi. Nu este deloc ușor, unii dintre noi am obosit, respectând aceste măsuri, dar este singura cale să limităm extinderea infecției!”, a adăugat col.dr. Simona Ionescu, comandantul Spitalului Militar ROL 2.

Spitalul Militar ROL, pregătit să reia internările de duminică

Lucrările au fost executate în perioada 24 iulie – 1 august, sub coordonarea Statului Major al Apărării, de specialiști ai Statului Major al Forțelor Terestre, Direcției Medicale, Spitalului Universitar de Urgență Militar Central și Direcției Domenii și Infrastructuri.În noua configurație, prin reproiectarea circuitelor și executarea unor ample lucrări de reamenajare a amplasamentului și refacere a infrastructurii de utilități, vor fi asigurate în total un număr de 167 de paturi, distribuite astfel:

  • 23 de paturi ATI, pentru pacienții aflați în stare gravă sau critică;
  • 56 de paturi pentru pacienții cu forme medii și ușoare de boală, în urma infectării cu SARS-CoV-2, în spații noi, create prin amplasarea a 30 de containere medicale de cazare și 16 containere sanitare dotate cu dușuri și toalete;
  • 64 de paturi, de asemenea pentru pacienții cu forme medii și ușoare, amenajate în corturi, în condiții superioare de cazare față de organizarea anterioară;
  • O zonă-tampon cu o capacitate maximă de 24 de paturi, pentru izolarea pacienților aflați în așteptarea rezultatelor testelor COVID-19.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`