Cazinoul din Constanța, mult mai degradat decât estimau specialiștii. Reabilitarea este îngreunată de mediul marin și lipsa oricăror reparații în ultimii 30 de ani (VIDEO)

Cazinoul din Constanța, mult mai degradat decât estimau specialiștii. Reabilitarea este îngreunată de mediul marin și lipsa oricăror reparații în ultimii 30 de ani (VIDEO)

Lucrărilede restaurarea a CazinouluidinConstanţaîntâmpinănoidificultăți. De vină arfimediulmarinșilipsaoricărorreparațiiînultimii 30 de ani. Specialiștii susţincă este necesară şi o suplimentare a bugetului, relatează B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Reabilitarea este îngreunată de mediul marin și lipsa oricăror reparații înultimii 30 de ani

Potrivit jurnaliştilor delaG4Media, proiectanții nu au pututanticipagradul de degradare a structurii pentru căastaarfipresupus să decoperteze în întregime bucățimaridinmonument înainte de începerea propriu-zisă a lucrărilor.

Specialiștii spun că au fost luațiprinsurprindere de cât demulta „roș” aerul săratdinstructurași fațada Cazinoului și că, înmareparte, numaipoatefivorbanumai de reparațiisaurestaurare a ornamentelor,cide refacerea completă a întregii zone pecaresuntatașate ornamente.

Amploarea lucrărilorvanecesitao suplimentare a bugetului, darduratade execuție va fi respectată,princreșterea numărului de muncitori calificați și tehnologia optimizată, mai susțin specialiștii.

Cazinoul din Constanța, mult mai degradat decât estimau specialiștii

Experții aumaideclaratcăeste obișnuitca, pe parcursul reabilitărilor, muncitorii să constate că monumentelesuntmai afectate decâtsecredea inițial, însă niciodată nu au întâlnit o situație cu diferențe atât demariîntre previziune și realitate cum au întâlnitlaCazinoul din Constanța..

Principalele cauze pentru faptul că acest monument aajunslaunpasde prăbușiresuntmediulmarin, darmaiîntâi de orice,lipsade acțiune a autorităților în ultimii 30 de ani.

Cazinoul din Constanța va fi reabilitat până în 2022, spunea Ministerul Dezvoltării în final de 2019

Contractulpentru „Consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța” a fost semnat, în luna decembrie,în prezenţa lui Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice, iar proiectul are o durată contractuală de realizare de 30 de luni.Amplasamentul Cazinoului din Constanța a fost predat oficial constructorului în vederea consolidării și restaurării chiarde Ziua Culturii Naționale.

„Felicit CNI şi toţi cei implicaţi pentru stăruinţa cu care s-au luptat ani de zile pentru ca această clădire simbol a României şi a Constanţei să fie scoasă din degradare şi pusă în valoare pentru turiştii români şi străini. Îmi iau angajamentul să susţin CNI să ducă la bun sfârşit acest proiect. În 2 ani, Cazinoul din Constanţa va redeveni perla litoralului Mării Negre”, a declarat ministrul Ion Ştefan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`