Eugen Tomac: USR este un partid marxist, de stânga, și face un joc extrem de subtil împotriva lui Nicușor Dan. Nimeni nu mai poate învinui PMP că merge pe cont propriu la alegerile locale (VIDEO)

Eugen Tomac: USR este un partid marxist, de stânga, și face un joc extrem de subtil împotriva lui Nicușor Dan. Nimeni nu mai poate învinui PMP că merge pe cont propriu la alegerile locale (VIDEO)

Eugen Tomac a acuzat USR că „face un joc extrem de subtil împotriva lui Nicușor Dan”, atunci când a fost întrebat, sâmbătă, în direct pe B1 TV, de ce nu s-a coagulat o alianță a partidelor anti-PSD pentru Capitală. Deși PNL și Uniunea au ajuns la un consens pentru o formulă electorală comună la alegerile locale din București, PMP nu face parte din această înțelegere, iar eurodeputatul a pus eșecul înțelegerilor chiar pe seama partidului condus de Dan Barna, formațiune despre care spune că „nu are nimic în comun cu valorile de dreapta”, deși așa se revendică, ci este mai degrabă „un partid marxist, de stânga”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Președintele PMP, despre negocierile pentru o formulă comună a opoziției municipale în Capitală

Întrebat de Irina Petraru de ce nu s-a ajuns la o alianță între PNL, USR-PLUS și PMP pentru Capitală, Eugen Tomac a răspuns: „Este simplu. USR face un joc extrem de subtil împotriva lui Nicușor Dan, pentru că ei sunt supărați că PMP a fost primul partid care a spus că e nevoie de o alianță în jurul candidaturii lui Nicușor Dan. Domnul Barna și ceilalți din conducerea USR aveau alte obiective și aici s-au răzbunat pe PMP. Nu este nicio problemă. Nu au existat niciun fel de negocieri serioase în relația cu noi. Observ diferite știri false, precum că am solicitat noi anumite lucruri peste care n-am vrut să trecem. Nu este absolut nimic adevărat. Pur și simplu s-au opus, cel puțin liberalii, care stau în spatele USR în această bătălie, acest lucru îl susțin. Noi avem suficiente resurse și energie pentru a merge singuri în această bătălie și nu mai există nicio scuză sau pretexte că stânga sau Firea, sau altcineva ar câștiga pentru că PMP merge pe cont propriu. Noi mergem pentru că democrația înseamnă să participi la alegeri. Nu s-a putut crea această alianță. Nu este nicio problemă. Avem un electorat destul de disciplinat și curajos în București, care sunt convins că ne va acorda șansa noastră și mergem și ne batem pentru ea”.

Întrebat când vor fi anunțați candidații PMP la alegerile locale din 2020, inclusiv pentru Primăria Capitalei, Eugen Tomac, președintele formațiunii, a precizat: „Bineînțeles că vom avea candidați la toate sectoarele și toate opțiunile rămân deschise pentru Primăria Capitalei, pentru că, nu-i așa, bucureștenii așteaptă din partea partidelor opțiuni politice care să confirme sau care au confirmat de-a lungul carierei politice și, prin urmare, vom intra în joc cu toată artileria grea, tocmai pentru că vrem să obținem rezultate foarte bune. Să dăm o nouă șansă Bucureștiului!”

USR este un partid marxist, de stânga, susține Eugen Tomac

Întrebat dacă mai este posibilă o colaborare între PMP și celelalte partide de „dreapta”, măcar în restul țării dacă nu în Capitală, Eugen Tomac a explicat: „Depinde ce înțelegeți dumneavoastră prin dreapta, pentru că USR nu este un partid de dreapta, USR este un partid marxist, de stânga, identitatea lor politică nu are nimic în comun cu valorile de dreapta, care înseamnă conservatorism, care înseamnă spiritualitate, care înseamnă identitate. Deci sunt lucruri complet diferite. Din punct de vedere ideologic, noi suntem opusul a ceea ce reprezintă USR și ne vom bate pentru obiectivele noastre. Rămâne ca după alegeri să hotărâm cine este mai bine poziționat pentru a obține anumite înțelegeri, dar la ora actuală PMP va merge singur peste tot, în toate județele, în toate comunitățile, pentru că avem obligația să venim către cetățeni cu o ofertă sănătoasă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`