Cum lucrează DSP București: Niciun răspuns la telefon timp de o jumătate de oră. Raed Arafat a asistat la experimentul facut în direct la TV

Cum lucrează DSP București: Niciun răspuns la telefon timp de o jumătate de oră. Raed Arafat a asistat la experimentul facut în direct la TV
FOTO: Hepta

Un experiment i-a arâtat șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, că la niciun telefon de la Direcția de Sănătate Publică (DSP, n.r.) București nu a răspuns nimeni timp de 30 de minute.

Experiment în prezența lui Raed Arafat: DSP București, niciun răspuns la telefon timp de o jumătate de oră

Mai exact, Digi24 a făcut vineri un experiment, în prezența secretarului de stat Raed Arafat. Mai exact, s-a pus în situația unui bucureștean care ar avea o problemă legată de noul coronavirus și care ar avea nevoie să sune la DSP.

În cadrul acestuia au fost cel puțin șase încercări la cele trei numere de telefon puse la dispoziție de DSP București, acestea fiind încheiate fie cu ton de „ocupat”, fie cu vocea unui robot. După aproximativ o jumătate de oră a răspuns, într-un final, cineva: ”Da, vă rog, bună seara, medicul de gardă, doctor Ilie, DSP București, vă rog”.

Doamna doctor a explicat că în acel moment erau trei persoane de gardă.

„Eu în jurul meu am trei telefoane, colegele mele au alte trei. Eu am închis acum trei apeluri simultan, că nu mai dovedeam să fac față”, a spus medicul.

În urma experimentului, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus că „pot să crească numărul (personalului). E un oraș mare. Poate că într-adevăr, trebuie schimbat modul. Nu știu care e modul în care sunt legate telefoanele”.

Sindicatul Europol: ”Polițist infectat cu COVID-19, lăsat în agonie de DSP. E strigător la cer”

Experimentul a fost făcut în contextul în care mai multe persoane s-au plâns că nu ajunge să vorbească cu medicii DSP, așa cum prevede procedura.

Mai mult, Sindicatul Europol acuză că un polițist din Capitală, infectat cu noul coronavirus, a fost lăsat în agonie de Direcția de Sănătate Publică, deși acesta prezenta simptome clare de COVID-19 iar starea lui s-a agravat.

Atât polițistul, cât și soția lui și cei doi copii ai lor, în vârstă de trei ani și respectiv două luni, au fost testați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2, însă ambulanța pe care au chemat-o, pentru că se simțeau rău, a ajuns la domiciliul lor după două zile. Mai mult, ajunși la Spitalul ”Victor Babeș” din București, aceștia au fost trimiși acasă, pe motiv că nu mai sunt locuri în unitatea medicală.

Starea lor de sănătate nu s-a îmbunătățit, iar în acest moment întreaga familie este internată la Institutul ”Matei Balș”, în urma unei intervenții a directorului DSP București.

”Nici polițiștii care pe toată perioada pandemiei au fost în linia întâi, nu au fost ”iertați” de infectarea cu virusul Sars-Cov-2, momentan existând peste 1000 de colegi infectați. Și colegul nostru Buciuc Ciprian din cadrul Secției Regionala de Politie Transporturi București a fost confirmat pozitiv luni, 27.07.2020, împreună cu soția și cei 2 copii în vârstă de 3 ani și respectiv 2 luni.

După ce sâmbătă, 25.07.2020 aceștia au fost testați de către DSP la domiciliu, luni 27.07.2020 au primit răspunsul ca fiind confirmați pozitiv, DSP, urmând să trimită o ambulanță pentru evaluarea clinică, deși aceștia au manifestat în toată această perioadă stări febrile, dureri de cap, vomă și dificultăți grave de respirație.

Ei bine, ghinion, ambulanța abia după două zile a venit, în data de 29.07.2020 transportându-i ulterior la Spitalul Victor Babeș din București, unde după o evaluare sumară, au fost puși să semneze că se vor interne la domiciliu, pe motiv că nu mai sunt locuri disponibile, deși aceștia au susținut că starea lor de sănătate precară le-ar putea pune în pericol viața”, se arată într-o postare de pe site-ul Europol.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră