CORONAVIRUS | Constanța: Terasele rămân deschise după ora 23:00. Masca, obligatorie în spațiile deschise aglomerate

CORONAVIRUS | Constanța:  Terasele rămân deschise după ora 23:00. Masca, obligatorie în spațiile deschise aglomerate
Foto: Inquam Photos / George Călin

Pentru reducerea riscului de răspândire a coronavirusului, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța au stabilit, în unanimitate, mai multe măsuri la nivel local, astfel că, terasele de pe Litoral vor rămâne deschise și după ora 23.00, însă măștile de protecție devin obligatorii de sâmbătă, în spațiile deschise.

Terasele de pe Litoral, deschise și după ora 23

Joi, prefectul George Niculescu a declarat că terasele de la malul Mării Negre vor rămâne deschise și după ora 23.00, însă măștile de protecție pentru prevenirea răspândirii de Covid-19 devin obligatorii de sâmbătă, 1 august, în spațiile deschise aglomerate din județ, între orele 18.00-24.00.

”Acest interval, 18.00-24.00, a fost stabilit la propunerea Direcției de Sănătate Publică și a Inspectoratului Județean de Poliție. Între orele respective, ni s-a transmis că, potrvit statisticilor, se aglomerează toate stațiunile turistice de interes național din județ”, a afirmat prefectul, potrivit Libertatea.ro.

Astfel că, masca sanitară va fi obligatorie în tot județul Constanța, ”acolo unde sunt spații deschise predispuse aglomerării și nu se poate respectat distanța socială de doi metri, în piețe, târguri, curțile interioare ale bisericilor, gări, stații de autobuz”.

Noi măsuri de prevenire a răspândirii pandemiei de SARS-CoV-2

Reamintim că, în contextul pandemiei de coronavirus și a creșterii cazurilor alarmante din România, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât impunerea obligativității măștilor în anumite locații și în anumite ore.

”Purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare – stațiile de autobuz, peroanele – falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a Comitetului județean pentru Situații de Urgență sau al Municipiului București. Spațiile și intervalele orare se stabilesc la propunerea Direcției de Sănătate publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective, unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară, stabilită în condițiile legii”, a declarat, miercuri, Red Arafat.

De asemenea, programul de funcționare al teraselor, cluburilor și sălilor de jocuri de noroc a fost modificat.

Guvernul Orban a renunțat la restricțiile suplimentare pentru plaje

Cu toate acestea, propunerile de restricții suplimentare pentru plajele de pe litoralul românesc au fost eliminate din forma finală a hotărârii adoptate de Guvernul Orban.

„După cum ați văzut nu mai este în Hotărârea de Guvern. A fost o propunere care a fost aprobată în cadrul CNSU, a avut logica ei, însă după analiza actelor normative care deja există s-a considerat că există regulamente suficiente care să fie aplicate pe plaje, cu condiția ca ele să fie respectate, motiv pentru care nu s-a mai inclus în Hotărârea de Guvern pentru plaje. Dar bineînțeles este posibil să se vină cu alte prevederi pentru alte amplasamente din zona plajelor și a litoralului care să stabilească exact orarul de lucru și care sunt restricțiile, acolo”, a declarat șeful DSU.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:33 - Florin Piersic, mesaj sfâșietor la moartea lui Gabriel Cotabiță: „Te voi iubi mereu, Omule!”
20:09 - Adriana Bahmuțeanu, despre Silviu Prigoană: Țipa la copii, îi bătea. Era vorba de rele tratamente acolo și cei de la DGASPC nu au acționat, pentru că le place banul, să-și umple buzunarele (VIDEO)
19:48 - Urmărire cu focuri de armă în trafic: Un tânăr a furat o mașină și a avariat alte cinci autoturisme și două autospeciale de poliție
19:29 - Adriana Bahmuțeanu: Copiii mei sunt ținuți într-un imobil de către frații lor vitregi. Voi depune plângeri penale împotriva celor de la DGASPC. Ei nu m-au ajutat, ba chiar au o relație de obediență față de frații vitregi (VIDEO)
18:56 - Hideg, după ce lui Coldea i s-au permis deplasările în interiorul UE: Nu mai am încredere în judecătorii de la Curtea de Apel București. Mă întreb dacă dorm bine noaptea după ce au făcut că așa li s-a spus (VIDEO)
18:16 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 24 – 30 noiembrie: Factor de noroc pentru Raci. Sunt protejați, favorizați (VIDEO)
17:34 - Dani Oțil, luat la rost de fani: „Nu se mai satură de bani”. Replica prezentatorului TV: „V-am umblat în buzunar? (FOTO)
17:08 - USR depune plângere penală pentru fraudă la vot în diaspora, în primul tur al prezidențialelor din România
16:45 - Corina Chiriac, mesaj emoționant după moartea lui Gabriel Cotabiță: „Îmi pare extrem de rău că nu am reușit să înregistrăm măcar un duet, să rămână” (VIDEO)
16:15 - Profesorul Mircea Dumitru: Ne confruntăm cu o criză de lideri. Nu știu cu cine voi vota, dar voi merge la vot. Vreau să joc, pentru că oricât de dificilă și proastă ar fi alegerea mea, e mai bună decât nealegerea într-o democrație