Prognoza meteo, azi, 27 iulie 2020. Vreme frumoasă în majoritatea regiunilor

Prognoza meteo, azi, 27 iulie 2020. Vreme frumoasă în majoritatea regiunilor
FOTO: Pixabay.com

Pentru astăzi, 27 iulie 2020 meteorologii anunță vreme frumoasă și cer senin în majoritatea zonelor țării. O excepție o fac însă zonele de deal și de munte, nordul și centrul țării unde după orele prânzului se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică. Aici cerul va fi temporar noros, se vor înregistra precipitații și averse precum descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Local, perioade de instabilitate atnosferică se vor înregistra și în vestul și în sud-vestul țării, mai ales odată cu lăsarea serii.

Meteorologii au emis o informare pentru vreme instabilă, valabilă până în această seară la ora 23:00. „ În intervalul menționat, la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi în special în cele nordice, centrale, precum și la deal și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp”, anunță ANM.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 27 iulie 2020

În cursul zilei de astăzi se vor înregistra înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. În regiunile de nord și nord-vest ploile vor avea caracter torențial, iar cantitățile de apă acumulate vor fi mai însemnate.

În restul teritoriului vremea va fi caldă, temperaturile fiind chiar caniculare, specifice pentru această perioadă a anului. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab, până la moderat.

În Maramureș, Crișana, Banat și în Transilvania vreme de astăzi este în general instabilă. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 28 de grade Celsius în Transilvania și în Banat și 25 de grade în Maramureș. În aceste regiuni, meteorologii anunță presiune atmosferică ușor variabilă.

În Oltenia cerul va fi temporar noros în cursul acestei zile, izolat se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În Moldova, Muntenia și Dobrogea, meteorologii anunță vreme în general frumoasă. Cerul va fi senin, izolat se vor înregistra ploi. Vântul va sufla slab, până la moderat, iar presiunea atmosferică este ușor variabilă.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală cerul va fi variabil, iar vântul va sulfa slab. Temperatura maximă din termometre va fi de 33 de grade Celsius, iar minima nu va coborî sub 19 grade Celsius, în timpul nopții.

Prognoza meteo la munte

În zonele de munte vremea nu se anunță frumoasă astăzi. Cerul va fi temporar noros în regiunile montante și de deal, iar local se vor înregistra manifestări de instabilitate atmosferică accentuată, precum ploi, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Prognoza meteo pe litoral

La malul mării cerul va fi variabil. Se vor înregistra înnorări temporar accentuate, însă valorile maxime vor fi cuprinse în intervalul 28 până la 29 de grade Celsius. Minimele din termometre se vor încadra între 22 și 21 de grade. Presiunea atmosferică va fi ușor variabilă. Iată și prognoza meteo pentru întreaga săptămână.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`