Peste 15 milioane de cazuri de COVID-19, la nivel global. Care sunt cele mai afectate state și pe ce loc se află România

Peste 15 milioane de cazuri de COVID-19, la nivel global. Care sunt cele mai afectate state și pe ce loc se află România
foto: Pixabay

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut la 15 milioane, la nivel global, informează Reuters. Statele Unite ale Americii, Brazilia, India, Rusia și Africa de Sud sunt celmai puternic afectate.

Pentru SUA este cea de-a 8-a zi consecutivă cu peste 60.000 de cazuri de infectare cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor raportate de celebra UniversitateJohns Hopkins. Astfel, Statele Unite a ajuns la 3,89 de milioane de cazuri pozitive. România este pe locul 46 în lumela numărul de infectări.

Donald Trump anticipează un scenariu pesimist cu privire la COVID-19

În cadrul unei conferințe de presă, președintele american Donald Trump a recunoscut gravitatea pandemiei de SARS-CoV-2.

„Din nefericire, asta se va înrăutăţi cu siguranţă, înainte de a se ameliora. Nu-mi place să spun asta, dar aşa e. După cum ştiţi, în ultimele săptămâni, am observat o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri în numeroase regiuni din sudul nostru. Vă plac sau nu măştile, ele au un impact”, a precizat Trump, sfătuindu-i pe toți cetățenii americani să poarte mască, atunci când distanţarea fizică nu este posibilă și implorându-i pe tineri „să evite barurile aglomerate”, notează France24.

COVID-19. Marea Britanie s-a împăcat cu ideea: „Virusul va continua să existe mulți ani de acum încolo”

Jeremy, membru al Sage, entitate cu activitate de consiliere a guvernului, a declarat că omenirea va trebui să trăiască o lungă perioadă de timp cu COVID-19.

„Treaba nu va fi rezolvată până la Crăciun. Această infecție nu va dispărea, pentru că acum este o infecție umană endemică (…) Chiar dacă vom avea un vaccin ori tratamente foarte bune, umanitatea va continua să trăiască cu acest virus pentru mulți, mulți ani de acum încolo”, a declarat specialistul, potrivit BBC.

În ciuda veștilor bune anunțate de la Oxford, cu privire la vaccin, John Bell, profesor în cadrul universității menționate, a declarat că șansele eradicării virusului sunt nule.

„Adevărul este că acest agent patogen va rămâne aici pentru totdeauna, nu va pleca nicăieri (…) Șansele ca vaccinul să aibă un efect durabil sunt mici”, a precizat expertul potrivit BBC.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`