Cum să porți aparat dentar și să nu știe nimeni

Cum să porți aparat dentar și să nu știe nimeni

În ziua de astăzi, aparatul dentar este văzut de către cele mai multe persoane drept un accesoriu la modă și nu doar un tratament stomatologic necesar problemelor de poziționare ale dinților. Cu toate acestea, există și persoane care amână momentul începerii tratamentului ortodontic sau chiar refuză să poarte aparatul dentar deoarece nu își doresc ca acesta să influențeze estetica zâmbetului. Tocmai de aceea, în domeniul stomatologiei au fost create mai multe opțiuni de tratament cu aparate dentare pe care pacienții le pot purta discret, fără ca acestea să fie observate.

Aparatele dentare invizibile, așa cum sunt numite de către cele mai multe persoane, sunt de mai multe tipuri. Acestea sunt alese de către pacient în funcție de recomandarea medicului stomatolog ortodont. Iată care sunt cele mai moderne tipuri de aparat dentar ce pot fi purtate fără ca nimeni să observe:

  1. Aparatul dentar invizibil Incognito

Acesta reprezintă o soluție potrivită pentru toate acele persoane care își doresc ca aparatul dentar să nu poată fi observat de către persoanele din jur. Dacă în mod normal brackeții și sârmele de susținere ale aparatului dentar sunt poziționate pe partea exterioară a dinților, atunci când vorbim despre aparatul dentar Incognito, ne referim la poziționarea aparatului pe partea interioară a dinților. Astfel, acest tip de aparat dentar se potrivește tuturor acelor persoane care prezintă probleme de aliniere a danturii și își doresc ca pe tot parcursul tratamentului să fie discrete și să surprindă la final cu un rezultat excepțional.

Aparatul dentar poziționat pe partea interioară a dinților reprezintă o soluție de ultimă generație din domeniul stomatologiei ce aduce avantaje estetice și funcționale tuturor pacienților. Aparatul poate fi văzut drept un proiect individual pentru fiecare pacient în parte deoarece acesta este complet personalizabil astfel încât să poată oferi un maximum de confort.

Dacă te gândești să alegi acest tip de aparat dentar, atunci este important să știi că oferă mai multe beneficii decât aparatele dentare clasice. Dacă te gândești la o posibilă alergie apărută din cauza materialului, este important să știi că riscurile sunt complet excluse datorită materialului utilizat pentru realizarea brackețiilor, și anume: un aliaj de aur, material antialergic. De asemenea, acest tip de aparat dentar nu modifică forma sau conturul buzelor deoarece este situat în partea interioară a dinților și nu intră în contactul dentar invizibil Incognitot cu acestea.

  1. Aparatul dentar Invisalign

O altă metodă foarte discretă și modernă a tratamentului ortodontic este reprezentată de către aparatul dentar Invisalign. Acesta este o opțiune modernă pentru rezolvarea malpozițiilor dentare, adică pentru poziționarea incorectă a dinților.

Chiar dacă cu toții cunoaștem aparatele dentare clasice cu brackeți metalici așezați pe suprafața exterioară a dintelui sau chiar pe partea interioară, așa cum am văzut mai sus, acestea nu sunt toate opțiunile de care putem beneficia în ziua de astăzi. Dacă ne dorim să parcurgem un tratament ortodontic discret și să ne bucurăm în același timp de rezultate excepționale, trebuie să știm că există aparate dentare care nu doar că sunt insesizabile, ci nu prevăd deloc brackeți sau sârme de susținere.

Invisalign reprezintă un tratament ortodontic care constă în purtarea unei serii de gutiere transparente și personalizate pentru fiecare etapă a tratamentului. Astfel, gutierele, numite și alignere, sunt de fapt aparate dentare ce se pot detașa, acestea țin locul aparatelor dentare clasice, cu brackeți. Tratamentul cu acest tip de aparat dentar nu doar că aduce beneficii estetice vizibile, ci te ajuta să rezolvi problema dentară într-un timp mult mai scurt decât un aparat dentar clasic.

Conform specialiștilor americani, durata tratamentului ortodontic cu gutiere invizibile se află în strânsă legătură cu nevoia dinților de a-și modifica poziția. Cu cât mușcătura are nevoie de o modificare mai mare, cu atât tratamentul va dura mai mult. În mod normal, un tratament ortodontic cu un astfel de aparat dentar durează între 10 și 24 de luni. Dacă ești un adult care în copilărie a purtat un aparat dentar, iar acum dinții tăi au nevoie doar de mici ajustări ale poziției, atunci tratamentul poate dura chiar și 10 săptămâni.

Cu aparatul dentar Invisalign poți avea parte de mai mult confort deoarece nu trebuie să te obișnuiești cu materialul rigid și brackeții aparatelor dentare clasice. Invisalign nu conține material metalic, de aceea nu există posibilitatea să te rănești, acesta nu are colțuri ascuțite sau reliefate. Un alt beneficiu al materialului utilizat pentru acest tip de aparat dentar este faptul că nu poate provoca alergii. Tratamentul cu aparatul dentar Invisalign se adresează pacienților peste 12 ani, care au toți dinții permanenți erupți.

Aparatul dentar este un tratament stomatologic ce poate schimba întreaga viață a pacienților deoarece îmbunătățește atât aspectul estetic, cât și funcționalitatea danturii. Tipul de aparat dentar potrivit pentru fiecare persoană în parte poate fi recomandat doar de către medicul stomatolog, în funcție de nevoile fiecărui pacient. Ceea ce trebuie să reținem este că domeniul stomatologiei a evoluat extrem de mult în ultimii ani, de aceea noi ne putem bucura astăzi de o mulțime de opțiuni moderne de tratament. Atunci când vorbim despre aparatele dentare, putem să uităm de frică deoarece acum putem să ne bucurăm de rezolvarea problemelor dentare într-un mod discret și fără disconfort.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`