Cel mai nou fake news legat de pandemia de coronavirus: banda metalică din măști este o antena 5G

Cel mai nou fake news legat de pandemia de coronavirus: banda metalică din măști este o antena 5G
FOTO: Pixabay.com

Teoriile conspiraționiste și fake news-urile își fac loc în toată lumea unde se regăsește și noul coronavirus. Una dintre cele mai noi știri false, cu privire la SARS-CoV-2 are legătură cu antenele 5G și banda metalica din interiorul măștii de protecție. Mai exact, în social media a devenit rapid viral un videoclip în care se susține că banda metalică ar fi o antena 5G.

Cei de la Reuters au verificat informațiile din clipul popular pe rețelele sociale și au explicat care este utilitatea reală a benzii metalice din interiorul măștilor de protecție. Informațiile cu privire la posibila relație dintre sârma flexibilă din partea superioară a măștii și antenele 5G s-au dovedit, potrivit sursei citate anterior, a fi false.

Fake news despre banda metalică din măștile protecție și antenele 5G

Potrivit sursei citate mai sus, în videoclipul care a devenit viral în mediul online, există un povestitor ce explică publicului unde s-ar ascunde antena 5G din măștile de protecție, în timp ce desface un astfel de produs. „Da, într-adevăr. Antena ucigașă 5G care este în interiorul măștilor despre care li se spune tuturor să le poarte. Acum pentru toată lumea care nu vorbește ebraică, acest video a fost publicat în ebraică spunând că ei vor să vă arate ucigașul numărul 1 din interiorul măștilor. Așa că, am scos-o pe aceasta care este o antenă 5G care este în interior măștii”, explică naratorul pe fundal, în timp ce desface banda metalică din interiorul unei măști de protecție, scrie Reuters.

Ei vă spun să o puneți pentru a putea respira pe deasupra nărilor, ca să puteți inhala și să se ducă direct în creier și să înceapă să îl distrugă. Așa cum au spus că au omorât oameni în Primul Război Mondial, în Al Doilea Război Mondial, printre antene, prin 5G. Nu 5G, 5G e nou acum. Dar, aceasta a fost una dintre modalități, unul dintre mecanismele în care obișnuiau să omoare o groază de oameni, astfel încât pentru acei oameni care continuă să fugă, luând aceste măști și au încredere în sistem, și modul în care fac lucrurile în modul în care le spun toți să o facă, acestea sunt riscurile pe care vi le asumați”, continuă naratorul după ce scoate sarma metalică din masca de protecție, potrivit sursei citate anterior.

La ce folosește banda metalică din masca de protecție folosită în pandemie

Banda metalică din măștile de protecție are însă o cu totul și cu totul altă utilitate. Un purtător de cuvânt de la 3M, responsabili pentru producerea echipamentelor de protecție, a explicat pentru Reuters că aceasta „este folosită pentru a permite mularea mai bine pe forma nasului și a feței persoanei care o poartă”.

Mai mult decât atât, într-un videoclip realizat de către Organizația Mondială a Sănătății, dr. April Baller explică cum să porți masca de protecție în mod corect. „Verifică care este partea superioară: Aceasta este de obicei parte în care se află banda metalică”. Medicul arată apoi cum să fixezi corect masca de protecție pe nas, pentru a se potrivit cât mai bine. „Prinde banda metalică astfel încât să se muleze pe forma nasului tău”, spune aceasta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`