Marcel Vela, despre posibilitatea revenirii României la starea de urgență: „Nu s-a discutat despre așa ceva”

Marcel Vela, despre posibilitatea revenirii României la starea de urgență: „Nu s-a discutat despre așa ceva
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Marcel Vela, ministrul de Interne, a vorbit luni, 20 iulie, despre posibilitatea revenirii României la starea de urgență.

În ultimele zile s-a pus în discuție, înspațiul public, scenariul revenirii României la starea de urgență. Oficialul Guvernului României respinge această teorie, cel puțin pentru moment.

„Aceste probabilități, scenarii, evident că pot fi analizate. Dar nu vreau sătransmitem populației că urmează o stare de urgență. Am încredere în români că sunt resposnsabili și vom trece cu bine și peste această etapă.Dacă luați la suta de mii de locuitori, Bucureștiul nu este pe primul loc în țară.

Marcel Vela: „Nu luați în calcul știri alarmiste!”

Orice decizie care se va lua cu privire la acest aspect, nu se va lua de politcieni sau miniștri. Toate deciziile se iau după o analiză pertinentă făcută de specialiștii în epidemiologie și boli infecțioase.

Așa cum aspus domnul prim-ministru, au mai fost asemenea scenarii, am văzut tot felul de specialiști care anunțau ce se întâmplă sau ce s-ar putea întâmpla.

Nu am avut niciun studiu îngrijorător pe masă. Nu s-a discutat în CNSU despre așa ceva. Nu avem un studiu oficial. Nu luați în calcul știri alarmiste!”, a declarat Marcel Vela.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`