EXCLUSIV // Tot mai mulți români încearcă să scape de grija COVID-19 în vacanță prin intermediul asigurărilor pentru noul coronavirus. Avertismentul specialiștilor: “Nu toate polițele acoperă situațiile generate de pandemie”

EXCLUSIV // Tot mai mulți români încearcă să scape de grija COVID-19 în vacanță prin intermediul asigurărilor pentru noul coronavirus. Avertismentul specialiștilor: “Nu toate polițele acoperă situațiile generate de pandemie”
Sursa foto: Hepta

EXCLUSIV // Creșterea numărului de cazuri de coronavirus în plin sezon estival determină tot mai mulți turiști români care vor să petreacă vacanțele în afara țării să acceseze asigurări de călătorie care acoperă costurile pentru o eventuală infectare cu COVID-19. Companiile de asigurări s-au conformat acestor cereri și încearcă să îi atragă pe clienți cu oferte care fac referire inclusiv la riscul unei infectări nedorite cu noul coronavirus. Pentru turiștii români care călătoresc pe teritoriul elen, restricțiile impuse de autoritățile de la Atena le-au făcut vacanța mult mai dificilă, având în vedere obligația de a prezenta rezultatele unui test COVID-19 la graniță, testarea aleatorie și cozile pe care trebuie să le îndure. Prin urmare, turiștii încearcă să elimine incertitudinile generate de pandemie prin intermediul asigurărilor de călătorie, chiar dacă acestea presupun costuri suplimenatare, care se adaugă deja sumelor scoase din buzunar pentru efectuarea testelor pentru COVID-19.

Ce spun specialiștii despre asigurările de călătorie care acoperă riscul infectării cu COVID-19

Victor Sraer, reprezentant al Uniunii Naționale a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România (UNSICAR), a explicat pentru B1.RO că apariția unei polițe care să acopere riscurile referitoare la COVID-19 ilustrează o adaptare a companiilor la noile nevoi generate de pandemia de coronavirus. Pe de altă parte, acesta atrage atenția că turiștii trebuie să fie atenți pentru că nu toate polițele iau în calcul situațiile de risc generate de COVID-19.

“Industria de asigurări s-a preocupat din primele zile de pandemie să își adapteze activitatea la noile situații de risc create. Brokerii de asigurări au fost extrem de activi cu clienții proprii în a le da asistență și au asigurat o interfață eficientă de comunicare cu companiile de asigurări. Odată cu ridicarea restricțiilor de călătorie în străinătate s-a creat natural și nevoia ca măcar unele din riscurile legate de COVID-19 să fie acoperite prin polițe de asigurare de călătorie. Piața de asigurări începe să se adapteze și există deja soluții diverse pentru clienți.

Este important de menționat că nu toate polițele de călătorie acoperă situațiile de risc generate de pandemie, de aceea recomandăm tuturor clienților să solicite sfatul unui broker de asigurări, care le va putea prezenta mai multe soluții, de la mai multe companii de asigurări, în funcție de nevoile și cerințele specifice fiecărui client în parte”, a precizat Victor Sraer.

Acesta a ținut să precizeze că cererea pentru asigurările de călătorie care acoperă și riscurile infectării cu noul coronavirus este în continuă creștere.

“Observăm un interes crescut din partea clienților care obișnuiau să își cumpere asigurări de călătorie și care solicită acum soluții și pentru includerea în asigurare și a riscurilor legate de infectarea cu Covid-19. Însă pe de altă parte, avem și solicitări din partea clienților care nu obișnuiau să cumpere acest produs de asigurare, însă acum devin mai conștienți de implicațiile acestui virus și cer acest produs. Asigurarea de călătorie aleasă cu sfatul unui broker este o parte importantă din biletul de vacanță în zilele acestea”, a mai spus Victor Sraer.

El a explicat că în functie de produsul ales, clienții care accesează o poliță de asigurare pentru riscurile generate de COVID-19 pot beneficia de asistență medicală de urgență si repatriere pentru evenimentele cauzate de diagnosticarea cu Covid-19, cheltuieli și cazare în regim hotelier de până la 1.000 de euro, cheltuieli privind deplasarea la bolnav a unei rude în caz de urgență medicală în limita a 2.000 de euro.

Restricții de călătorie impuse românilor pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Tot mai multe state condiționează intrarea românilor pe teritoriile lor, de teama infectărilor cu coronavirus. Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria interzic accesul românilor sau impun restricții.

De asemenea, amintim faptul cădin 15 iulie, autoritățile elenecondiționeazăintrarea pe teritoriul elen de prezentarea unui test negativ la noul coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`