Alianța USR-PLUS susține că negocierile cu PNL pentru candidați comuni la primăriile de sector „au avansat”

Alianța USR-PLUS susține că negocierile cu PNL pentru candidați comuni la primăriile de sector „au avansat”

Alianța USR-PLUS susține, prin vocea președinților de filiale din Capitală, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, că negocierile cu PNL pentru desemnarea unor candidați la primăriile de sector „au avansat”.

Alianța USR-PLUS susține că negocierile cu PNL pentru candidați comuni la primăriile de sector „au avansat”

„Ce pot să vă spun este că lucrurile au avansat şi că avansează. Suntem optimişti că o să avem o reuşită şi capacitatea să avansăm o echipă cu care să facem campanie şi să spunem bucureştenilor: Da, cu oamenii aceştia vom face treabă şi vom schimba Bucureştiul”, a declarat deputatul Claudiu Năsui, președintele USR București, potrivit Agerpres.

La rândul său, Vlad Voiculescu, șeful PLUS București, a afirmat că „la nivelul sectoarelor negocierile funcţionează în continuare. Mingea în acest moment este la PNL. Principiile noastre sunt cele pe care le-am spus şi am tot repetat. Aşteptăm şi suntem optimişti de data asta că, săptămâna viitoare, vă vom putea spune rezultatele acestor negocieri, rezultate care vor fi în folosul bucureştenilor. Dacă la sfârşit venim cu o echipă cu care să fim toţi mândri, după un compromis sau altul, cred că acesta este un lucru bun pentru fiecare dintre noi”.

Ludovic Orban a mărturisit că ar prefera o formulă comună. Ce spunea Dan Barna despre primăriile de sector

Premierul Ludovic Orban sublinia, în direct pe B1 TV, că ar prefera ca PNL și USR să ajungă „pe o formulă comună și la sectoare, și în Consiliul General, și în consiliile locale”, în condițiile în care, la alegerile pentru Primăria Capitalei, cele două formațiuni au mers pe mâna aceluiași candidat, independentul Nicușor Dan. Cu toate acestea, negocierile au părut să înregistreze un mic impas în urmă cu o săptămână.

„Despre alegerile locale din 2020. Sigur că aș prefera să ajungem la o înțelegere, așa cum noi am făcut un sacrificiu și l-am sprijinit pe Nicușor Dan. Noi ne-am dori să mergem pe o formulă comună și la sectoare, și în Consiliul General, și în consiliile locale. Dacă alții nu vor fi de acord cu această formulă, sigur că va trebui să intrăm în competiție, dar într-o competiție în care n-avem decât un singur adversar, PSD, iar obiectivul nostru este să scoatem complet PSD din București”, spunea Ludovic Orban, în debutul lunii iulie.

De partea cealaltă, omologul său de la USR, Dan Barna, preciza căpropunerile de candidați făcute de Uniune „pentru primăriile de sectoare nu sunt bătute în cuie”.

„Vreau să vă reamintesc că USR s-a născut în București și cumva era straniu să nu putem să arătăm că noi suntem pregătiți să candidăm pentru București. Era normal să le arătăm oamenilor că pentru alegerile locale avem candidați, că acestea sunt opțiunile noastre. Dar acest lucru nu înseamnă că nu putem susține și propunerilePNL, sau că nu continuăm negocierile. Propunerile noastre pentru primăriile de sectorare nu sunt bătute în cuie. Cei pe care noi îi propunem nu trebuie să fie cu eticheta strictă de primari. Ei pot fi și viceprimari, și city manageri… Noi vrem să arătăm că avem soluții. (…) „În județe din Moldova și din Sud, profund «pesedizate», în Dolj, de exemplu, acolo dacă mergem cu oferta comună, PSD poate fi batut. Vor fi acorduri punctuale. Nu vreau să inducem falsități cum că am candida peste tot in alianta. Dar există locuri unde filialelePNLtrebuie să colaboreze strategic cu USR pentru a scăpa de PSD”, a afirmat Dan Barna, cu precizarea că negocierile dintre USR șiPNLcontinuă, la Digi 24, potrivitG4Media.ro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`