Coronavirus | Abatorul din Timișoara a fost închis. Numărul angajaților infectați a ajuns la 93

Coronavirus | Abatorul din Timișoara a fost închis. Numărul angajaților infectați a ajuns la 93

Abatorul Smithfield, situat în apropiere de Timișoara, va rămâne închis în următoarele 7 zile, după ce a devenit un focar de infecție. 93 de angajați aufost testați pozitiv cuCovid-19, dintre care 56, doar sâmbătă.

În urma testărilor Covid-19 efectuate angajaților unei unități de procesare carne de pe raza județului Timiș, după apariția primelor cazuri pozitive în rândul acestora, s-au depistat pozitiv, în ultimele 24 de ore, un număr de 56 de persoane”, transmite DSP Timiș.

Bolnavii sunt asimptomaticiși sunt izolați la domiciliu, potrivit Libertatea.ro.

Primii angajați ai abatorului, testați pozitivau fost 8 vietnamezi

Personalul unității de procesare a cărnii a intrat în carantină și au început să fie testați în urmă cu câteva zile, după ce, luni, 8 lucrători vietnamezi, au fost confirmați ca fiind infectați. Străinii infectați, împreuna cu alti 60 de angajati din Vietnam, locuiau intr-un spațiu comun de cazare oferit de Smithfield.

„În urma testărilor Covid-19 efectuate angajaților unei unități de procesare carne de pe raza județului Timiș, după apariția primelor cazuri pozitive în rândul acestora, s-au depistat pozitiv, în ultimele 24 de ore, un număr de 56 de persoane”, transmite DSP Timiș.

Încă 316 rezultate ale testelor pentru coronavirus, trebuie să fie efectuate

Dintre cele804 teste care au fost recoltate, au venit rezultate doar pentru488 dintre ele, următoarele rezultate urmând să stabilească dacă perioada în care abatorul este închis se va prelungi mai mult de 7 zile.

„Până la această dată, la nivelul întregii unități, sunt confirmate 93 de persoane pozitive. Pe acest considerent s-a decis suspendarea activității întregului obiectiv, pentru o perioadă de șapte zile, cu posibilitate de prelungire, în caz de nevoie. Unitatea își va relua activitatea după efectuarea unei igienizări și dezinfecții riguroase, precum și după testarea personalului cu maximum 48 de ore înainte, cu rezultat negativ”, mai informează DSP Timiș.

Smithfield este cel mai mareprocesatorde carne de porcdin România. Abatorul araportat in 2019 o cifra de afaceri de 1,24 miliarde de lei (262 mil. euro), in crestere cu 43% fata de anul precedent, arata datele de la Ministerul de Finante.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`