Ludovic Orban anunță că se caută soluții pentru suplimentarea locurilor din secțiile de ATI: Una dintre variante – reînchiderea Spitalului Colentina pentru pacienții non-COVID (VIDEO)

Ludovic Orban anunță că se caută soluții pentru suplimentarea locurilor din secțiile de ATI: Una dintre variante – reînchiderea Spitalului Colentina pentru pacienții non-COVID (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări că se caută soluții pentru pacienții cu coronavirus care au nevoie de terapie intensivă, în condițiile în care șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat vineri să secțiile de ATI de la principalele unități medicale din Capitală sunt pline. O soluție este cea a folosirii locurilor de la spitalul modular din curtea Spitalului Elias și de creșterea capacității secției ATI de la Institutul ”Matei Balș”. Dar dincolo de aparatură, este nevoie și de suplimentarea personalului medical care să trateze pacienții cu COVID-19. O altă variantă avansată de șeful Guvernului este cea a reînchiderii Spitalului Colentina pentru pacienții non-COVID, unitate medicală redeschisă în urmă cu câteva zile.

Ludovic Orban anunță soluțiile avute în vedere pentru suplimetarea locurilor la ATI în Capitală

”Există pe sistem modular, o secție care poate fi folosită pentru terapie intensivă, de 38 de paturi, care este în cadrul Spitalului Elias. Nu au ventilatoare, nu au monitoare, trebuie mobilizate din rezerva strategică care se află în administrarea DSU toate echipamentele necesare. De asemenea, trebuie asigurată asistența medicală. Este necesra să identifică, fie în cadrul Spitalului Elias, fie în alte spitale, prin detașare, medicii și asistentele care să poată să asigure asistența medicală pentru pacienții care vor fi internați. Este vorba despre 38 de locuri care nu pot fi folosite toate pentru ATI. Există posibilitatea creșterii capacității de tratare în secția ATI la ”Matei Balș”. Acolo este nevoie de suplimentarea cu personal medical și de câteva dotări. Căutăm să identificăm soluții suplimentare.

Mă gândesc că decizia privitoare la Spitalul Colentina ar putea fi reanalizată, pentru că Spitalul Colentina ne-a fost de mare folos și lăsând un număr 30 de paturi pentru pacienții cu COVID în condițiile unei creșteri a numărului de infectări, ne-a lăsat descoperiți. Vom căuta o soluție potrivită. Încercăm să căutăm soluții peste tot”, a spus Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Raed Arafat: Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au locuri

Șeful DSU, Raed Arafat a declarat vineri seară că secțiile de ATI sunt pline la principalele unități medicale din București care tratează pacienții cu coronavirus.

„Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă.

Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal. Și mâine vom avea o cifră record”, a spusRaed Arafat.

Totodată, șeful DSU a anunțat că sâmbătă va fi înregistrat un nou record al cazurilor de infectare cu noul coronavirus, România apropiindu-se de pragul de 900 de cazuri zilnice de COVID-19.

”Semnalul este că sunt tot mai multe cazuri grave. La acest moment, analiza de la ora 18 ne arată ca avem un nou record de cazuri şi mâine vom avea din nou o cifră record. În ultimele 24 de ore, între ora 18 şi 18 s-au raportat 866 de cazuri. Mâine vom avea peste 850, probabil 866 de cazuri, şi ne ducem către 900”, a declarat Arafat la Digi24.

Asta, în condițiile în care, vineri a fost înregistrat un nou record negativ: 799 de persoane testate pozitiv interval de 24 de ore.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`