Primăria Sectorului 4 acordă un ajutor financiar de urgență Spitalului Clinic ”Sfântul Ioan”, în contextul creșterii numărului de infectări cu coronavirus

Primăria Sectorului 4 acordă un ajutor financiar de urgență Spitalului Clinic ”Sfântul Ioan”, în contextul creșterii numărului de infectări cu coronavirus

Primăria Sectorului 4 anunță că acordă un ajutor financiar de urgență, în valoare de 50.000 de lei, Spitalului Clinic “Sfântul Ioan”, în contextul creșterii numărului de infectări cu coronavirus din ultima vreme. Hotărârea de Consiliu Local în acest sens a fost adoptată în ședința de joi, 16 iulie. Din acești bani vor fi achiziționate materiale sanitare și dezinfectanți pentru Maternitatea Bucur. Anterior, Primăria a donat Institutului ”Matei Balș” cinci cinci ventilatoare pulmonare de ultimă generație și a acordat un sprijin financiar Spitalului ”Bagdasar Arseni”. În acest context, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, i-a îndemnat pe oameni să respcte regulile de distanțare fizică și să poarte măști de protecție.

Primăria Sectorului 4 ajută Spitalul Clinic “Sfântul Ioan”, în contextul creșterii numărului de infectări cu COVID-19

Primăria Sectorului 4 ajută Spitalul Clinic “Sfântul Ioan” cu 50.000 de lei, banii ce vor fi folosiți pentru dotarea Maternității Bucur cu materiale sanitare și dezinfectanți, produse necesare pentru protecția pacienților și a cadrelor medicale deopotrivă. Hotărârea de Consiliu Local Sector 4 a fost adoptată chiar în ședința de joi.

Decizia a fost luată după ce spitalul a solicitat sprijin pentru achiziționarea de materiale sanitare și dezinfectanți.

„În această perioadă critică, este important să înțelegem faptul că ține de fiecare dintre noi să facem tot ce ne stă în putință pentru a fi în siguranță! Sunt ferm convins că împreună vom câștiga lupta cu noul coronavirus. Ajutăm spitalele, ajutăm medicii, pentru ca ei să poată ajuta oamenii! La rândul nostru, trebuie să purtăm mască de protecție în spațiile publice, să respectăm regulile de distanțare fizică și extrem de important, să avem încredere și să dăm atenția cuvenită recomandărilor primite din partea medicilor și ale autorităților. Totul va fi bine dacă vom acționa împreună!”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, medic de profesie.

Spitalele, ajutate în lupta cu epidemia de coronavirus

Anterior, Primăria Sectorului 4 a donat Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr.Matei Balș”cinci ventilatoare pulmonare de ultimă generație (FALCO 202 EVO).

De asemenea, 100.000 de lei au ajuns la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”, în vederea achiziționării de echipament pentru protecția personalului, și alți 510.000 de lei, în vederea dotării cu aparatură și teste pentru diagnosticarea COVID-19.

La rândul lor, Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SAB-IF) și Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” au primit măști medicale de protecție.

Pe lângă acestea, Primăria Sectorului 4 face și stocuri de materiale de protecție pentru noul an școlar. Aceasta a depus la Ministerul Fondurilor Europene un proiect în valoare de 3 milioane de euro, pentru achiziționarea de măști, mănuși de unică folosință și dezinfectant pentru mâini, care vor fi folosite în unitățile de învățământ și în instituțiile publice locale din sectorul 4.

În plus, pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2, continuă activitățile de igienizare a spațiilor publice

„Este important să înțelegem că în această perioadă critică, ține de fiecare dintre noi să facem tot ce ne stă în putință pentru a fi în siguranță! Purtați mască de protecție în spațiile publice, respectați regulile de distanțare fizică și extrem de important, aveți încredere în sfaturile medicilor”, le-a trasmite oamenilor Daniel Băluță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`