Scenariu negru pentru România. Riscă să piardă jumătate dintre locuitori până în 2100. Alte 16 state din Europa ar putea păți același lucru. „Va fi o lume nouă”

Scenariu negru pentru România. Riscă să piardă jumătate dintre locuitori până în 2100. Alte 16 state din Europa ar putea păți același lucru. „Va fi o lume nouă
Foto: Pixabay

Mai multe state de pe continentul european, printre care și România, vor suferi o masivă de populare până la finalul secolului XXI. Scenariul nefericit se aplică pentru 17 țări, informează Yahoo News.

Universitatea Washington a realizat studiul. Potrivit acestuia, Europa și Asia va înregistra o diminuare a influenței la nivel mondial, iar puterile dominante vor fi SUA, China, India și Nigeria.Scăderea populației va avea un puternic efect asupra economiei. Rusia și Brazilia va cunoaște un declin moderat, în timp ce Spania și Italia vor avea scăderi substanțiale. Mai precis, Populația Spaniei ar urma să scadă de la 46 de milioane, la 31 de milioane de locuitori. În cazul Italiei, populația ar urma să scadă de la 61 de milioane, la 31 de milioane de locuitori.

Un declin și mai accelerat ar urma să cunoască Polonia: de la o populație de 38 de milioane, la 15 milioane. De asemenea, Portugalia ar urma să aibă o populație de doar 4,6 milioane.România, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Croația, Andorra, Bosnia, Grecia, Slovacia, Slovenia, Letonia, Lituania, Moldova se vor confrunta cu aceeași probleme, menționează realizatorii studiului.

Populația Marii Britanii ar urma să crească de la 67 de milioane, la 71 de milioane de locuitori. De asemenea, Franța va cunoaște o creștere ușoară.

În cadrul aceleiași analize se vorbește și despre populația planetei. De la 7,8 miliarde de oameni, câți sunt în prezent, până în 2064 ar urma să urce la 9,7, iar în 2100, va ajunge la 8,8 miliarde.

Depopularea și îmbătrânirea României continuă într-un ritm alert

B1.ro a realizat în exclusivitate o analiză cu privire la demografia României.Românii au început să plece din țară încă de dinainte de 1989, dar exodul a luat amploare după Mineriade. În 1990, România avea o populație de 23,2 milioane de locuitori. În anul 2000 a ajuns la o populație de 22,4 milioane, în 2010 la 20,2 milioane, iar în prezent, la 19,4 milioane.

În speranța construirii unui trai mai bun, an de an, sute de mii de români iau calea străinătății, din ce în ce mai mulți, în jur de 680 în fiecare zi.

De exemplu, în perioada 2016-2019, numărul emigranților români definitivi (emigranți cu schimbarea domiciliului permanent) a fost cuprins între 22.000 și 27.000, cifre nemaiîntâlnite în ultimii 25 de ani, potrivit INS. Vezi AICI cifrele oficiale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`